Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Norsk turtøy i hardt vær

Etikken svikter for norske produsenter av tur- og fritidstøy. Mangel på åpenhet, svake retningslinjer og mangelfulle rutiner for oppfølging preger bransjen, avslører Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Etikken svikter for norske produsenter av tur- og fritidstøy. Mangel på åpenhet, svake retningslinjer og mangelfulle rutiner for oppfølging preger bransjen, avslører Framtiden i våre hender.


– Etiske retningslinjer er selve fundamentet for arbeid med samfunnsansvar. Men for at dette ikke kun skal være et stykke papir med løfterike formuleringer må fritidstøyselskapene sette i verk tiltak for at arbeiderne faktisk får bedre vilkår i produksjonen, sier Carin Leffler i Framtiden i våre hender.

De kjente merkene Bergans, Devold, Swix Sport og Alco kommer dårligst ut i undersøkelsen Framtiden i våre hender har gjennomført. Bergans var det eneste selskapet som valgte å ikke delta i undersøkelsen og viste liten vilje til å gi innsyn i selskapets etikkarbeid. Devold, Swix og Alco kunne ikke vise til etiske retningslinjer og viste liten vilje til innsyn i selskapets etikkarbeid.

Åtte av ti selskaper ønsker ikke å offentliggjøre sine leverandørlister og flertallet av de spurte selskapene avslører liten bevissthet rundt de etiske utfordringene knyttet til prispress, tidskrav, ordretopper og sesongvariasjoner.

De to selskapene som kommer best ut i gjennomgangen er Stormberg og Helly Hansen. Begge selskapene har omfattende etiske retningslinjer. Selskapene følger opp sine krav med anmeldte og interne, så vel som uanmeldte og eksterne, kontroller. Begge selskapene har offentliggjort sine leverandørlister og etiske retningslinjer. 


Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!