Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Arrestordre mot Triumphs fagforeningsaktive

Nærmere to tusen arbeidere ble nylig sagt opp ved Body Fashion Thailand, undertøyprodusenten Triumph Internationals fabrikk. Se hvordan du kan bidra.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Nærmere to tusen arbeidere ble nylig sagt opp ved Body Fashion Thailand, undertøyprodusenten Triumph Internationals fabrikk. Se hvordan du kan bidra.

Demonstrasjon Thailand.jpg

I slutten av august samlet seg hundrevis av ansatte og deres fagforeningsrepresentanter foran Thailands parlament i en fredelig demonstrasjon. Demonstrantene ville overrekke en appell til landets statsminister, men han nektet å møte dem. I stedet ble demonstrantene møtt av et politi som brukte lydkanon – et meget kontroversielt våpen. Kanonen sender lydbølger som kan hemme, i verste fall permanent ødelegge, et menneskets hørsel.

Dagen etter demonstrasjonen ble det sendt ut en arrestordre på tre sentrale fagforeningsskikkelser. To av disse arbeider for Triumph-fabrikkens fagforening, TITLU. De blir anklaget for å ha deltatt i en demonstrasjon med mer enn ti personer. Forbudet er en del av en nylig innført lov som i følge menneskerettighetsgrupper blir brukt til å undertrykke ytringsfriheten og hindre demonstrasjoner i Thailand.

Du kan oppfordre Thailands statsminister til å trekke tilbake arrestordren på de tre fagforeningsrepresentantene.
(Denne lynappellen er avsluttet).

Demonstrasjonen foran parlamentet er en av mange protestaksjoner organisert av fagforeningen TITLU. Søkelyset skal rettes mot det faktum at halvparten av arbeidsstyrken har blitt sagt opp. Ledelsen ved fabrikken har lenge motarbeidet fagforeningen. Nå frykter de ansatte at dette er enda et forsøk på å svekke fagbevegelsen. Mistanken blir bestyrket av at stadig flere oppdrag blir gitt til andre av Triumphs fabrikker i Thailand – fabrikker som mangler en demokratisk valgt fagforening.

Triumph International har heller ikke forhandlet med fagforeningen om en plan for hvordan arbeidsstokken skal reduseres. Avtalte møter med de ansattes representanter har gang på gang blitt avlyst.


Les mer om masseoppsigelsene ved Triumphs fabrikk.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!