Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hvem er best på fornybar energi?

Arbeiderpartiet var med på å innføre oljefondets ”klimafond”, men vil ikke gå inn for at fondet skal investere systematisk i selskaper som er gode på miljø. Partiene har svart på krav fra Fornybaralliansen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Arbeiderpartiet var med på å innføre oljefondets ”klimafond”, men vil ikke gå inn for at fondet skal investere systematisk i selskaper som er gode på miljø. Partiene har svart på krav fra Fornybaralliansen.
Arbeiderpartiet vil heller ikke svare på om Norge skal slutte med bruk av fyringsolje til oppvarming innen 2020. Det viser en undersøkelse som FornybarAlliansen har gjort, der Framtiden i våre hender er med.

fornybaralliansen.jpg  F.v. Arild Hermstad i Framtiden i våre hender, Anne Kristin Sydnes i Kirkens Nødhjelp, Steinar Bysveen i EBL, Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, Rasmus Hansson i WWF, Elin Enge i ForUM og Jan Thomas Odegard i Norges Naturvernforbund. Foto: Arne Grieg Riisnæs


– Det er forstemmende at Arbeiderpartiet, som har vært med på å vedta et klimarettet investeringsprogram for oljefondet i regjeringen, ikke ønsker at oljefondet skal investere systematisk i selskaper som tilfredstiller miljøkrav, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Ap kan ikke svare på om de vil gå inn for at oljefyren skal utfases innen 2020. FrP er i mot en utfasing. 

– Dette viser i hvor liten grad Arbeiderpartiet er opptatt av miljø, når partiet ikke en gang kan gå klart inn for de enkleste og billigste tiltakene for å få ned Norges klimagassutslipp. Av FrP kan vi ikke forvente noe annet, sier Hermstad.

Et overraskende resultat av undersøkelsen er at flere av partiene er for forbud mot salg av nye biler med kun forbrenningsmotor fra 2015.

- Når både Venstre, SV, Krf og Sp går inn for dette, kan vi håpe på at de største partiene snart kommer etter.

SV, Venstre og Høyre går inn for at Norge skal heve klimaforlikets ambisjon om 30 prosent kutt til 40 prosent kutt i 2020 i forhold til 1990-nivået. Disse partiene går også inn for at norske bidrag til å redusere utslipp, og til å stanse avskogning i utviklingsland, må komme i tilegg til denne utslippsreduksjonen. Krf svarer at Norges største problem i klimapolitikken er mangel på handling, ikke ambisjonsnivået.

– Store kutt i Norge og andre rike land er nødvendig for å unngå en farlig oppvarming av kloden. Framtiden i våre hender mener at et 40 prosent kutt må være innenlandske kutt. – Krf har rett, det er i første rekke ikke ambisjonsnivået som er problemet i Norge, det kritiske problemet er mangel på gjennomføringsvilje og evne.

Andre relevante saker:
pdf Framtiden i våre henders velgerguide
Videointervju med partilederne om oljeboring i Lofoten og Vesterålen, høyhastighetstog og Canadisk tjæresand
Temaside om solenergi
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!