Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Skader stoppet markering

Klima sett fra sør-kampanjen, Global Migrants for Climate Action og Muslimsk studentsamfunn arrangerte lørdag 29. august en markering på Universitetsplassen som dessverre endte med at to av deltagerne ble skadet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Klima sett fra sør-kampanjen, Global Migrants for Climate Action og Muslimsk studentsamfunn arrangerte lørdag 29. august en markering på Universitetsplassen som dessverre endte med at to av deltagerne ble skadet.
Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV), Nikolai Astrup (H), Lotte Grepp Knutsen (Ap) og Alvhild Hedstein (V) skulle kutte i stykker flest mulig ballonger med CO2. I tumultene ble Erik Solheim og Lotte Knutsen skadet og deretter kjørt til legevakten i ambulanse. Kuttet til Solheim så dramatisk ut; heldigvis var det ikke alvorlig, og etter å ha blitt sydd melder han at han vil fortsette valgkampen. Lotte Grepp Knutsen fikk kuttet en sene i hånden, og er sykemeldt for tre uker.

ksfs.jpg
Foto: Sigurd Jorde
- Dette er svært beklagelig, og vi er lei for dette, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender. Det er bra at aksjonen synliggjorde at politikerne er ivrige etter å kutte klimagasser, men vi er nødt til å se på våre rutiner ved denne type aksjoner. Vi ønsker ikke å utsette politikerne for unødig risiko, sier Hermstad. - Norske politikere er ikke våre fiender i kampen mot klimaendringene. De blir presset av både oljeselskaper og andre til å opprettholde norsk oljeproduksjon. Vi må da legge et tilsvarende press slik at de gjennomføre de nødvendige kuttene, sier Hermstad.

 - Det er trist at et arrangement som skulle være morsomt, endte med skade, sier Heidi Neilson fra Miljøagentene. - Det er viktig at vi i Norge som har mest ressurser bidrar til at de menneskene som har minst ressurser og sliter mest med klimaendringene, får satt i gang tiltak som vil løse klimautfordringene.

ksfs2.jpg
Foto: Sigurd Jorde
- Vi fikk se en utrolig innsatsvilje fra de fire politikerne, og i løpet av sekunder var alle hundre CO2-ballonger stukket hull på, sier Sigurd Jorde fra Utviklingsfondet. Klima sett fra sør-kampanjen er et samarbeid mellom de sju miljøorganisasjonene

Regnskogsfondet, Naturvernforbundet, WWF-Norge, Miljøagentene, Framtiden i våre hender, Utviklingsfondet og ungdomsorganisasjonen Spire. Målet med kampanjen er å sette søkelys på hvordan utslipp av klimagasser i rike land fører til dramatiske klimakonsekvenser i fattige land.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!