Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

FornybarAlliansen utfordrer politikerne

Norsk klimapolitikk henger etter. Fornybar-Alliansen har en plan. 17. august lanserte alliansen ni krav til politikerne som skal kutte norges utslipp.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Norsk klimapolitikk henger etter. Fornybar-Alliansen har en plan. 17. august lanserte alliansen ni krav til politikerne som skal kutte norges utslipp.
fornybaralliansen.jpg
Fra v. Arild Hermstad i Framtiden i våre hender, Anne Kristin Sydnes i Kirkens Nødhjelp, Steinar Bysveen i EBL, Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, Rasmus Hansson i WWF, Elin Enge i ForUM og Jan Thomas Odegard i Norges Naturvernforbund. Foto: Arne Grieg Riisnæs

FornybarAlliansen er en alliansen for klimavennlig energi og utvikling som omfatter store deler av det norske samfunn: Forum for utvikling og miljø, Energibedriftenes landsforening, Framtiden i våre hender, Kirkens Nødhjelp, Norges Naturvernforbund, Norsk Industri og WWF-Norge. 

Alliansen krever at Norge setter seg ambisiøse klimamål om å redusere utslippene innenlands. Klimaforlikets ambisjon om 30% reduksjon i klimautslippene i forhold til 1990 nivå innen 2020 må løftes til 40%.

- Det er veldig bra at alliansen har blitt enige om å skjerpe målsettingene om kutt i 2020, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Alliansen krever også at Norge må redusere og effektivisere energibruken og en økt bruk av fornybar energi. FornybarAlliansen vil også ha positiv filtrering som forvaltningsprinsipp for hele porteføljen i Oljefondet (Statens pensjonsfond - utland).

- Hvis dette blir gjennomført kan vi få til en stor vekst i klimavennlige arbeidsplasser. Soloppgangsnæringer, dvs. næringer som enda ikke finnes får ikke den samme tilretteleggingen som eksisterende energikrevende og fossile næringer, fortsetter Hermstad. 

- Denne alliansen kan bidra til at regjeringen får det enklere. Når vi samordner våre krav blir det enklere for dem å prioritere. Det er ofte lett for politikerne å hevde at det er så mange ulike meninger, men nå står vi samlet og er tydelige.

Under lanseringen ble det understreket at forbud må til - dersom oljefyr skal fases ut og biler skal gå på noe annet enn fossilt brensel så må det gjøres ved forbud, ikke ved å øke prisen med noen øre. Industrien har god evne til å tilpasse seg nye krav.

Les hele pdf oppropet og kravene fra FornybarAlliansen her .

Se alliansens hjemmeside, www.fornybaralliansen.no.

Les om FornybarAlliansen i Teknisk Ukeblad: "Krever konkrete klimatiltak" og ”Samler ny allianse”.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!