Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kritikk mot kjente klesmerker

Polo Ralph Lauren, et kjent klesmerke blant norske forbrukere, ignorerer gjentatte forsøk på å opprette en dialog rundt alvorlige brudd på arbeiderrettigheter ved en av selskapets leverandører i Indonesia.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Polo Ralph Lauren, et kjent klesmerke blant norske forbrukere, ignorerer gjentatte forsøk på å opprette en dialog rundt alvorlige brudd på arbeiderrettigheter ved en av selskapets leverandører i Indonesia.


Leverandøren, PT Mulia Knitting Factory, nekter sine ansatte deres rett til å etablere en fagforening etter eget valg. Ledelsen vil ikke anerkjenne en fabrikkorganisert fagforening i regi av den landsomfattende fagforeningen GSBI.

Lynappellen er avsluttet fordi arbeiderne har fått gjennomslag for sine krav. En hjertelig takk til alle som støttet appellen!

Tommy Hilfiger, et annet kjent selskap som også får sine klær produsert ved den samme fabrikken har vist en viss vilje til å drøfte problemene hos leverandøren, men klesselskapet er trege når det gjelder konkrete tiltak.

Rene klær, en kampanje i Framtiden i våre hender, oppfordrer nå forbrukerne å sende et protestbrev til Polo Ralph Lauren og Tommy Hilfiger hvor det kreves at arbeiderne skal kunne organisere seg fritt.

Dårlige arbeidsforhold i fabrikken gjør det ekstra viktig at arbeiderne kan velge sine egne representanter. Etter at den lokale fagforeningen ble etablert i mai 2007 organiserte ledelsen på fabrikken en kampanje. Målet for denne var å ødelegge fagforeningen gjennom å prøve å tvinge grunnleggerne til å velge mellom enten å si opp sitt medlemskap eller å bli overflyttet til en annen fabrikk, langt derfra.

Derfor oppfordres nå de to kleskjedene til legge press på leverandøren og du kan bidra til at dette skjer ved å sende en lynappell til Polo Ralph Lauren og til Tommy Hilfiger!


Mer informasjon om saken.

Kontakt: Carin Leffler, koordinator, tlf 99 53 02 45.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!