Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Trondheim har fått gjenbruksguide

Gjenbruksguiden er et nettsted der du kan finne firmaer og organisasjoner som driver med reparasjon, bruktformidling og utleie i Trondheim.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Gjenbruksguiden er et nettsted der du kan finne firmaer og organisasjoner som driver med reparasjon, bruktformidling og utleie i Trondheim.
Framtiden i våre henders lokallag i Trondheim lanserte nylig sammen med kommunen og flere andre miljøorganisasjoner Gjenbruksguid for Trondheim og omegn. Tilstede ved lanseringen var bl.a. Trondheims kommunalråd Geir Waage og representanter fra renholdsverket og Naturvernforbundet.

geir_vaage.jpg (Foto: Framtiden i våre hender Trondheim)
Kommunalråd Geir Waage åpnet gjenbruksguiden (Foto: Framtiden i våre hender Trondheim)
Kommunalråd Geir Waage, er ambassadør for gjenbruksguiden og mener dette er et veldig godt tiltak. Han håpar at guiden blir mye brukt i tiden framover. Dette kan være med på å redusere de store søppelmengdene som Trondheims-beboerne produserer.

Vi forbruker og kaster stadig mer. I 1995 produserte hver trondhjemmer 293 kg søppel i snitt. Ti år senere var tallet økt til 403 kg. Det sier seg selv at dette ikke er bærekraftig over tid - jorda vår setter grenser for hvor mye vi kan bruke og kaste. Derfor er et tilbud som gjenbruksguiden.no både økonomisk og miljøvennlig!"  Uttalte kommunalråden.

Å handle nye ting blir en vanesak i et samfunn som tilrettelegger for bruk-og-kast-mentaliteten, sier leder i styringsgruppa for guiden Daniel Milford Flathagen.

Du må lete byen rundt etter noen som vil trekke om sofaen din, samtidig som det daglig kommer tilbud i posten om hvor du kan kjøpe ny. Og mens kleskjedene kappes om hårreisende lave priser, sier ingen ifra hvor jeg kan få sydd i ny glidelås i favorittjakka mi, avslutter han.

Se leserinnlegg i Adresseavisen 6. juni-09: image Ikke kast søppelet ditt.

Informasjonssenteret gratulerer! Et slikt samarbeid mellom miljøorganisasjoner og kommunen kan være til inspirasjon for andre lokallag.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!