Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bare etikk-snakk?

”Offentlige innkjøp – etikk og retorikk i utakt” er Framtiden i våre hender bidrag i den nylig lanserte fagboken ”Retorikk, etikk og næringsliv” som utgis på forlag1.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
”Offentlige innkjøp – etikk og retorikk i utakt” er Framtiden i våre hender bidrag i den nylig lanserte fagboken ”Retorikk, etikk og næringsliv” som utgis på forlag1.

Bidraget tar utgangspunkt i Framtiden i våre henders rapport som sist år avdekket et bortimot totalt fravær av etisk innkjøpspraksis i offentlig sektor og lite politisk handling fra norske myndigheter. I kapittelet drøftes blant annet forskjellen mellom live og lære; hvordan staten i dokumenter og festtaler holder etikkfanen høyt, mens tungvekterne Forsvaret, Helse Sør-Øst og Politiet hver dag kjøper inn varer - uten at det har blitt stilt etiske krav.

Det er grunn til å tro at etikk i offentlige innkjøp kommer til å bli satt vesentlig høyere opp på den politiske dagsorden i årene framover. Mot slutten av bidraget skriver forfatteren: "Inntil et lovverk som pålegger norske innkjøpere å handle etisk kommer på plass, må moralske argumenter holdes frem. Hele denne debatten er i grunn tuftet på hvorvidt vi skal tillate, og bidra til, at grunnleggende menneskerettigheter blir brutt og hvordan vi kan unngå at det skjer."

pdf  Offentlige innkjøp etikk og retorikk i utakt

Bokkjeden Ark sin omtale av boken

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!