Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bare etikk-snakk?

”Offentlige innkjøp – etikk og retorikk i utakt” er Framtiden i våre hender bidrag i den nylig lanserte fagboken ”Retorikk, etikk og næringsliv” som utgis på forlag1.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
”Offentlige innkjøp – etikk og retorikk i utakt” er Framtiden i våre hender bidrag i den nylig lanserte fagboken ”Retorikk, etikk og næringsliv” som utgis på forlag1.

Bidraget tar utgangspunkt i Framtiden i våre henders rapport som sist år avdekket et bortimot totalt fravær av etisk innkjøpspraksis i offentlig sektor og lite politisk handling fra norske myndigheter. I kapittelet drøftes blant annet forskjellen mellom live og lære; hvordan staten i dokumenter og festtaler holder etikkfanen høyt, mens tungvekterne Forsvaret, Helse Sør-Øst og Politiet hver dag kjøper inn varer - uten at det har blitt stilt etiske krav.

Det er grunn til å tro at etikk i offentlige innkjøp kommer til å bli satt vesentlig høyere opp på den politiske dagsorden i årene framover. Mot slutten av bidraget skriver forfatteren: "Inntil et lovverk som pålegger norske innkjøpere å handle etisk kommer på plass, må moralske argumenter holdes frem. Hele denne debatten er i grunn tuftet på hvorvidt vi skal tillate, og bidra til, at grunnleggende menneskerettigheter blir brutt og hvordan vi kan unngå at det skjer."

pdf  Offentlige innkjøp etikk og retorikk i utakt

Bokkjeden Ark sin omtale av boken

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!