Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lavere CO2-utslipp, likevel ekstraskatt

Den nye versjonen av hybridbilen Toyota Prius blir pålagt en avgift som neppe vil vri bilforbruket i en grønnere retning.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den nye versjonen av hybridbilen Toyota Prius blir pålagt en avgift som neppe vil vri bilforbruket i en grønnere retning.
Dette skriver Aftenposten i en artikkel om avgifter som kan bremse en grønnere bilpark.

toyota_prius_nett.jpgI Finansdepartementets øyne hjelper lavere klimagassutslipp lite. Grunnen til at den nye Toyota Prius får noe økt avgift til tross for lavere CO2-utslipp, er at både effekten og vekten øker. Dette er stikk i strid med det Bellona, en rekke bilforhandlere og Framtiden i våre hender mener er god miljøpolitikk.

Framtiden i våre henders rapport "Alternativ strategi for bærekraftig utvikling" viser hvordan Regjeringen kan bruke økonomiske virkemidler for å redusere klimagassutslippene og for å minske presset på det biologiske mangfoldet.

I rapporten fremsettes det krav om at hestekraft/effekt-komponenten i engangsavgiften vrakes, og erstattes med CO2-utslipp, slik man gjorde da man i forrige statsbudsjett erstattet slagvolumet med CO2. Det ville gitt en enda tydeligere gradering av bilavgiftene etter miljøkriterier og et viktig klimatiltak. CO2-komponenten bør dessuten gjøres mer progressiv – det vil si lavere avgifter for biler med svært lave utslipp, og mye høyere avgifter for biler med store utslipp.

Framtiden i våre hender spilte inn et forslag til en slik endring i CO2-avgiften allerede i forbindelse med Statsbudsjettet høsten 2008.

pdf  Alternativ strategi for bærekraftig utvikling 803.78 Kb

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!