Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Valla: Mer fritid - lavere lønnskrav!

Gerd-Liv Valla, mangeårig fagforeningsprofil og nå styremedlem i Framtiden i våre hender kaster en brannfakkel inn i debatten til neste lønnsoppgjør.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Gerd-Liv Valla, mangeårig fagforeningsprofil og nå styremedlem i Framtiden i våre hender kaster en brannfakkel inn i debatten til neste lønnsoppgjør.
tidsklemme2.jpg
Mindre lønnsøkning og mer fritid er bra både for klima og barnefamilier. (Foto: istockphoto)
Stikkordene er mindre i lønningsposen og lavere forbruk og til fordel for kortere arbeidstid og en kjøligere klode. I en artikkel i Dagsavisen gir hun uttrykk for sin bekymring for hvilke konsekvenser et globalt forbruk etter norsk mønster vil ha å si for økosystemet og at klimautfordringen må avspeiles i neste tariffoppgjør.

På spørsmål om finanskrisen kan bli sett på som en mulighet eller en trussel for å få til en løsning på klimakrisen svarer Valla: – Den burde jo være en mulighet. Finanssystemenes sammenbrudd har fått mange mennesker til å innse at vi ikke kan holde på som før. Men vi trenger politiske ledere som tør å benytte muligheten til å ta et skikkelig tak i utfordringene." Uttalelsen er i tråd med budskapet som ble framført i Framtiden i våre henders "Økologisk årstale" tidligere i år og konferansen "Krisens mulighet" i mai.

Valla er også skuffet over Jens Stoltenbergs manglende klimasatsing og ragerer sterkt på statsministerens skryt om stadig økende kjøpekraft under LO-kongressen . Hennes holdning er krystallklar: - Skal vi redde klima og miljø kan vi ikke lenger ture fram som vi nå gjør i den rike delen av verden med stadig økt privat forbruk.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -