Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Er en bærekraftig økonomi mulig?

Framtiden i våre hender, med støtte fra Fritt Ord, gjennomførte 25. mai konferansen ”Krisens mulighet”. Concerned Scientists Norway var faglig samarbeidspartner.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender, med støtte fra Fritt Ord, gjennomførte 25. mai konferansen ”Krisens mulighet”. Concerned Scientists Norway var faglig samarbeidspartner.

Konferansen var for politikere, embetsverk og forskere. Et av målene for konferansen, som Erik Dammann tok initiativet til, er at den følges opp av en større internasjonal konferanse i regi av den norske regjeringen.  

”Krisens mulighet” stilte spørsmålet: Gir finanskrisen mulighet til å skape en økologisk bærekraftig økonomi? Er det mulig å snu utviklingen og skape en levedyktig dynamisk økonomi som er økologisk bærekraftig og ikke er knyttet til vekst i forbruket av knappe naturressurser? Hvordan vil i så fall en slik økonomi se ut?

Blant foredragsholderne var miljøvernminister Erik Solheim, lederen for FNs ”New Green Deal” Pavan Sukhdev, økonomiprofessorene Karl Ove Moene og Halvor Mehlum, biologprofessor Dag O. Hessen, den kanadiske statsviteren Peter Dauvergne, styreleder i Worldwatch Institute Øystein Dahle, professor i statsvitenskap Susan George og professor Arild Vatn fra Universitet for miljø og biovitenskap.

 


Noen presseoppslag:

ABCNyheter - Du sitter i klisteret, Solheim!

Dagsavisen Det grønne spranget  

E24 - Økonomer får for mye kritikk 

NRK - Norge gjør ikke nok for miljøet 

Dagbladet Vekst, vekst, vekst

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!