Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ny Dammann-konferanse

Erik Dammann har tatt initiativet til en konferanseserie med temaet ”Krisens mulighet”. Den første konferansen blir avholdt på Soria Moria i Oslo 25. mai og samler forskere, politikere og representanter fra andre viktige samfunnsorganisasjoner.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Erik Dammann har tatt initiativet til en konferanseserie med temaet ”Krisens mulighet”. Den første konferansen blir avholdt på Soria Moria i Oslo 25. mai og samler forskere, politikere og representanter fra andre viktige samfunnsorganisasjoner.

Erik Dammann (foto: Arne Storrønningen)

Vår globaliserte økonomi overforbruker naturressurser og påfører økosystemene omfattende skader. Samtidig er det store befolkningsgrupper i den tredje verden som mangler det mest elementære av materielle goder. Over det lange løp vil ikke dette kunne vedvare. Det er bare et spørsmål om tid før konsekvensene av overforbruket, klimaødeleggelsene og den materielle skjevfordelingen slår tilbake.

Vi har derfor en etisk plikt i forhold til kommende generasjoner til å snu denne utviklingen og skape en økonomi som samsvarer med klodens økologiske tålegrenser og sikrer jevnere fordeling. Utfordringen er knyttet til økonomiens krav til vekst. Dette har skapt en materiell forbrukskultur som resulterer i et eskalerende overforbruk av naturressurser, miljøødeleggelser og klimaendringer. Samtidig gir det økonomiske systemet i de rike landene en materiell og sosial trygghet som det på kort sikt er politisk vanskelig å utfordre.

Spillereglene for verdensøkonomien må endres. Dette er en stor, internasjonal oppgave som ingen regjering kan sette i gang alene. Den må involvere verdens toppkapasiteter innen politikk, klima, miljø, økonomi og samfunnsplanlegging – og den vil ta tid. Pilotkonferansen ”Krisens mulighet” samler noen av verdens fremste forskere innen nevnte fagområder for å diskutere hvordan økonomien kan omformes slik at den samsvarer med jordens økologiske tålegrenser.

For mer informasjon og påmelding se: www.krisensmulighet.no

Les også:

Kroner og kollaps på Litteraturhuset 

Pavan Sukhdev til Krisens mulighet 

Vekst, vekst, vekst

 

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!