Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ny Dammann-konferanse

Erik Dammann har tatt initiativet til en konferanseserie med temaet ”Krisens mulighet”. Den første konferansen blir avholdt på Soria Moria i Oslo 25. mai og samler forskere, politikere og representanter fra andre viktige samfunnsorganisasjoner.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Erik Dammann har tatt initiativet til en konferanseserie med temaet ”Krisens mulighet”. Den første konferansen blir avholdt på Soria Moria i Oslo 25. mai og samler forskere, politikere og representanter fra andre viktige samfunnsorganisasjoner.

Erik Dammann (foto: Arne Storrønningen)

Vår globaliserte økonomi overforbruker naturressurser og påfører økosystemene omfattende skader. Samtidig er det store befolkningsgrupper i den tredje verden som mangler det mest elementære av materielle goder. Over det lange løp vil ikke dette kunne vedvare. Det er bare et spørsmål om tid før konsekvensene av overforbruket, klimaødeleggelsene og den materielle skjevfordelingen slår tilbake.

Vi har derfor en etisk plikt i forhold til kommende generasjoner til å snu denne utviklingen og skape en økonomi som samsvarer med klodens økologiske tålegrenser og sikrer jevnere fordeling. Utfordringen er knyttet til økonomiens krav til vekst. Dette har skapt en materiell forbrukskultur som resulterer i et eskalerende overforbruk av naturressurser, miljøødeleggelser og klimaendringer. Samtidig gir det økonomiske systemet i de rike landene en materiell og sosial trygghet som det på kort sikt er politisk vanskelig å utfordre.

Spillereglene for verdensøkonomien må endres. Dette er en stor, internasjonal oppgave som ingen regjering kan sette i gang alene. Den må involvere verdens toppkapasiteter innen politikk, klima, miljø, økonomi og samfunnsplanlegging – og den vil ta tid. Pilotkonferansen ”Krisens mulighet” samler noen av verdens fremste forskere innen nevnte fagområder for å diskutere hvordan økonomien kan omformes slik at den samsvarer med jordens økologiske tålegrenser.

For mer informasjon og påmelding se: www.krisensmulighet.no

Les også:

Kroner og kollaps på Litteraturhuset 

Pavan Sukhdev til Krisens mulighet 

Vekst, vekst, vekst

 

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -