Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Valgkamp for global oppvarming

Klimaforskernes advarsler går norsk politikk hus forbi. Klimakrisen var bortimot fraværende på årets partilandsmøter. Den kan bli fraværende i årets valgkamp.

Av Arild Hermstad, Framtiden i våre hender

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Klimaforskernes advarsler går norsk politikk hus forbi. Klimakrisen var bortimot fraværende på årets partilandsmøter. Den kan bli fraværende i årets valgkamp.

Av Arild Hermstad, Framtiden i våre hender

Nestleder i Ap, Helga Pedersen, sa nylig at hun håpet at Framtiden i våre henders besteforeldrekampanje ville bidra til at klima ble en valgkampsak. Hun antydet dermed at Aps egen valgkampmaskin ikke kommer til å bidra.

Nylig var 1600 klimaforskere samlet i København. De konkluderte med at følgene av oppvarmingen kommer raskere enn FNs klimapanel regnet med for bare to år siden. – På nesten alle områder ser forskerne nå at de mest pessimistiske scenariene fra FNs klimapanel enten blir oppfylt eller overoppfylt, sa lederen for konferansen i København. De roper varsku om at havets evne til å ta opp CO2 ser ut til å svekkes når temperaturen øker. Dessuten: Havnivået stiger 50 prosent raskere enn før antatt. Og ikke minst uhyggelig: Sjansen for at klimaet skal nå et vippepunkt, der endringene skjer raskt og ukontrollerbart, er relativt stor.

Vi er ille ute dersom partiene tror at de taper stemmer på å ta til orde for effektive klimatiltak. De velgerne som har lyst til å dempe oppvarmingen, får liten hjelp. Når ingen vil love eller ta til orde for nye tiltak, betyr det i praksis at oppvarmingen kommer til å fortsette.
Ingen trenger å vite hva partiene vil gjøre for å kutte utslippene om ti, tretti eller femti år. Hva vil de gjøre i morgen, i overmorgen, neste uke og neste år?

Politikerne må fortelle oss om fordelene ved å løse klimakrisen. Hva betyr det for livskvaliteten og hverdagslivet vårt? Hvor mange nye jobber kan det gi? Avstanden mellom forskernes dramatiske advarsler og politikernes trauste løfter om stø kurs, er ubegripelig stor. Gapet nører dessuten opp under Frps påstand om at dette problemet egentlig ikke er noe å bry seg med.  
Vil det ufattelige skje at partiene i årets stortingsvalgkamp hopper bukk over vår tids største trussel?

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!