Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vinner det fossile Ap kampen om oljeboring i nord?

Ledelsen i Arbeiderpartiet vil utsette avgjørelsen om oljeboring i Lofoten og Vesterålen til 2010. Velgerne kan da vente seg et ja. Det er ikke bra verken for klimaet vårt eller for sårbare naturområder.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Ledelsen i Arbeiderpartiet vil utsette avgjørelsen om oljeboring i Lofoten og Vesterålen til 2010. Velgerne kan da vente seg et ja. Det er ikke bra verken for klimaet vårt eller for sårbare naturområder.

- Et flertall på Aps landsmøte vil ikke gå inn for varig vern av Lofoten og Vesterålen nå. Det er dessverre en stor sjanse for at en stemme til Arbeiderpartiet er en stemme for oljeboring i sårbare områder, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Stoltenberg sier i følge NTB at han vil avvente konklusjonene fra seismikkarbeidet som pågår og kartleggingen av fiske- og dyreliv, samt andre marine forhold før han konkluderer. Han sier også at det var på denne måten vi tilnærmet oss spørsmålene blant annet i Barentshavet.

- Ap vil ha oljeboring, men tør ikke å fronte et ja til oljeboring i valgkampen. Stoltenberg viser til Barentshavet som er åpnet for oljeboring, så da regner han vel med at det samme vil skje i Lofoten og Vesterålen dersom en følger den såkalte ”kunnskapsbaserte tilnærmingen”.
logo_folkeaksjonen_farger-1.jpg
Framtiden i våre hender har en kunnskapsbasert tilnærming til hva som trengs av kutt i industrilandene for å unngå en temperaturøkning på over to grader. Norge og andre industriland må kutte sine innenlands klimagassutslipp med 40% innen 2020 i forhold til 1990.

- Å sette i gang olje- og gassvirksomhet i de mest sårbare områdene vi har er uansvarlig, og vil være et signal om at Norge er villig til å åpne for oljeutvinning hvor som helst. Det er bare ikke mulig å gjøre de kuttene som må til samtidig som vi åpner for å opprettholde oljeutvinningen på dagens nivå, avslutter Hermstad.
    
Støtt Folkeaksjonen for et oljefritt Lofoten og Vesterålen!

Fakta om Norges klimagassutslipp

Norges utslipp i 1990 var på 49 millioner tonn, i 2008 var de på 55 millioner tonn.  

Et innenlands kutt på 40% innen 2020 i forhold til 1990 innebærer at vi må ned til i overkant av 29 millioner tonn. For å komme dit må vi kutte innenlands utslipp med 47% eller 26 millioner tonn i forhold til i dag.

De tre største utslippskildene våre er (2007-tall)
Industri: 14,7 millioner tonn
Olje og gass: 14,4 millioner tonn
Veitrafikk: 10,3 millioner tonn

47% kutt i disse sektorene innebærer at de til sammen må kutte med nesten 19 millioner tonn.

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!