Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Opptur for flykvoter

Salget av frivillige klimakvoter fra Mitt klima har tatt seg opp igjen etter nedgangen i 2008. Samtidig har antall flypassasjerer sunket med 7% hittil i år.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Salget av frivillige klimakvoter fra Mitt klima har tatt seg opp igjen etter nedgangen i 2008. Samtidig har antall flypassasjerer sunket med 7% hittil i år.
Opptur for flykvoter, tross fall i flytrafikken

– Vi ser igjen en økende interesse for frivillige klimakvoter. Bedriftssalget i første kvartal i år var på omkring 400.000 kr og er det beste kvartalsresultatet siden 2007, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Det meste av salget er fremdeles knyttet til kompensering av utslipp fra flyreiser.

– Det er positivt at bedrifter og privatpersoner kjøper klimakvoter på frivillig basis, mener Hermstad. – Det bidrar til at forurenseren gjør opp for seg, noe som er et selvsagt prinsipp i klimapolitikken. Framtiden i våre hender krever derfor at flytrafikken innlemmes i et obligatorisk og strengt kvotesystem. Frem til det skjer oppfordrer organisasjonen alle som skal fly i påskeferien og ellers til å kjøpe klimabilletter. Mitt klima tilbyr Gullstandard-kvoter, den beste standarden i markedet.

– Vi tror at den nye interessen skyldes at 2009 vil bli et svært viktig år for klimaet. – Det avgjørende klimatoppmøtet i desember i København, vil få stor oppmerksomhet, noe som også vil gjenspeiles i stortingsvalgkampen, tror Hermstad.

Her kan du kompensere for dine utslipp.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!