Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

To dødsfall ved Fredriksen-anlegg

To arbeidere ved John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest døde i en arbeidsulykke i Chile tirsdag.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
To arbeidere ved John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest døde i en arbeidsulykke i Chile tirsdag.

marine_harvest_520-330.jpg
Antall døde i oppdrettsbransjen i Chile har nå kommet opp i 63 personer siden 2005, ifølge en chilensk fagforening. Foto: Marine Harvest

Av Erik Hagen
Norwatch

De to chilenske ansatte, som arbeidet med vedlikehold og tilsyn av et anlegg som Marine Harvest nylig har lagt ned, ble funnet døde på jobb etter det som kan ha vært kullosforgiftning.

– Dette er dypt tragisk. De har jobbet hos oss i 8 og 6 år, og var ansatte vi kjenner godt, sier Jørgen Christiansen ved Marine Harvest til Norwatch.

Han forteller at to ble funnet bevisstløse på en fôr-flåte, som er en liten flåte med hus på, som ankres opp ute ved merdene.

– De ble funnet tirsdag morgen, og brakt til et lokalt sykehus. Men livet sto ikke til å redde. I første omgang har vi brukt ressursene våre på familiene til de som har omkommet, og på kollegene som er berørt, sier Christiansen.

Han sier de har nå samarbeider med politiet og marinen i etterforskningen av saken, i tillegg til at de gjennomfører sine egne undersøkelser. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, men ifølge chilenske medier kan det skyldes kullosforgiftning.

Saken ble kjent da Marine Harvest sendte ut en pressemelding til chilenske medier.

De to omkomne var 34 og 43 år gamle.

– Antall døde i oppdrettsbransjen i Chile har nå kommet opp i 63 personer siden 2005, sier Ricardo Casas i den chilenske fiskeri-fagforeningen Fetrainpes til Ecoceanos News.

Mandag meldte forøvrig Marine Harvest at de ville stenge et anlegg i Chiloé sør-Chile,  etter krav fra urfolket i området. Folket sier at havområdene deres har blitt forurenset av den norske oppdrettsindustrien.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -