Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nytt etisk steg for oljefondet?

Fredag 3. april legger Finansminister Halvorsen frem meldingen om revidering av de etiske retningslinjene for oljefondet. Framtiden i våre hender hilser velkommen det allerede varslede klimafondet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Fredag 3. april legger Finansminister Halvorsen frem meldingen om revidering av de etiske retningslinjene for oljefondet. Framtiden i våre hender hilser velkommen det allerede varslede klimafondet.
Halvorsen har varslet 10 milliarder til dette, og selv om vi mener at dette raskt bør opp til 1 prosent av fondets forvaltningskapital (ca 20 milliarder) er dette en svært god start.

Vi er spente på hvilke andre virkemidler som kommer, og har store forhåpninger til at klimahensyn vil gjennomsyre fondets profil, slik at: Uttrekksmekanismen må styrkes slik at klimaverstinger kan stenges ute, og det aktive eierskapet må få et langt sterkere fokus hvilke klimastrategier selskapene i en rekke nøkkelsektorer har. Får vi alle disse tre klimakravene på plass, vil fondet være blant verdens ledende investorer på dette området.

I vår høringsinnspill tok vi til orde for at fondet må investere en større del av kapitalen i land i sør. Dagens system er urettferdig ettersom rike lands finansmarkeder favoriseres, på bakgrunn av risikovurderinger som har vist seg å være totalt feilaktige.


pdf   Last ned rapporten "Null utslipp for full pensjon" her.

pdf  Les hele høringsuttalelsen fra Framtiden i våre hender her.

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!