Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Oljefondet investerer i klimaverstinger

En investorgruppe i USA, med en forvaltningskapital som er syv ganger større en Oljefondet, har satt opp en liste over klimaverstingselskaper som de advarer mot. Oljefondet har investert til sammen 11,3 milliarder i disse selskapene.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
En investorgruppe i USA, med en forvaltningskapital som er syv ganger større en Oljefondet, har satt opp en liste over klimaverstingselskaper som de advarer mot. Oljefondet har investert til sammen 11,3 milliarder i disse selskapene.
Oljeforndet investerer i klimaverstingene
Oljefondet har investert 11,3 milliarder i klimaverstingselskaper. (Foto: Colourbox)
Selskapene på lista er Chevron, Consol Energy, Exxon Mobil, General Motors, Massey Energy, Standard Pacific, Southern Company, Ultra Petroleum og Canadian Natural Resources. 

-Det norske Oljefondet har investert i alle disse selskapene, og nærmere 8 milliardar kroner av pensjonspengene våre er investert i Exxon Mobil alene. Det gjør Exxon Mobil til den største posten i Oljefondet. Vi etterlyser en helt klar holdning fra Oljefondet til disse selskapene, sier Arild Hermstad, daglig leder i Framtiden i våre hender.

Begrunnelsen for advarselen mot disse selskapene er at de ignorer
invester i fornybar energi
Invester i ny teknologi, er en av oppfordringene fra Framtiden i våre hender (Foto:Colourbox)
krav fra eierne om å få på plass klimastrategier og de mangler planer for hvordan de skal takle nye og strengere krav til CO2-utslipp. Investorgruppen mener at selskap som ikke vil tilpasse seg et nytt klimaregime blir tapere.

-Det er viktig at neste generasjon etiske retningslinjer for Oljefondet sikrer Etikkrådet et mandat som gjør at de klart og utvetydig kan kaste ut klimaverstinger. Vi mener også at grunnlaget for aktiv påvirkning må utvides, slik at alle forhold vedrørende klima tas inn: Åpenhet om utslippstall, klimastrategier og planer, investeringer i ny teknologi og lavutslippsteknologi, m.m., sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.


Les hele NRK-saken "Oljefondet investerar i klimaskurkar".

Les pressemeldingen til den amerikanske investorgruppen Ceres her.

Les vår rapport "Null utslipp for null pensjon her".

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -