Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Livsstilsendringer mot fornybar energi?

Livsstilsendringer og massive investeringer i ny fornybar energi: Er det enten-eller, eller både-og?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Livsstilsendringer og massive investeringer i ny fornybar energi: Er det enten-eller, eller både-og?

Jens Ulltveit-Moe mener miljøbevegelsen med sine protester mot utbygging av vann- og vindkraft skremmer andre investorer fra å sette pengene sine i klimavennlig energi. Manglende miljøfokus hos Ulltveit-Moes investorkolleger er et langt større problem for klimaet, sier Steinar Lem.

Ulltveit-Moe investerer stort i fornybar energi. Han mener miljøbevegelsen er for negativ til nye energiinvesteringer, og at den derfor kjører fram livsstilsendring som alternativ til de virkelig store tiltakene som må gjøres for å redde klimaet. Livsstilsendring kan ikke gi store nok bidrag til å løse klimaproblemet, sier han.

Han mener fokuset på private forbruksendringer underkommuniserer hvor alvorlig klimaproblemet er, og bidrar til at befolkningen og investorene ikke støtter tiltakene som faktisk trengs for å løse krisen.

Det er ikke enten-eller. Det er både-og. Skal vi klare å redde klimaet, er vi både nødt til å redusere det materielle forbruket og investere massivt i fornybar energi, sier Steinar Lem i Framtiden i våre hender. Vi trenger en massiv omlegging av politikken og skattesystemet, for å gjøre miljøskadelig forbruk dyrere, og gjøre det mer attraktivt å investere i ny fornybar energi.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!