Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fugro nekter retrett

Det norske selskapet som startet oljeleting utenfor okkuperte Vest-Sahara i helgen, kommer ikke til å forlate området. Det sier en representant for morselskapet i Nederland i dag.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det norske selskapet som startet oljeleting utenfor okkuperte Vest-Sahara i helgen, kommer ikke til å forlate området. Det sier en representant for morselskapet i Nederland i dag.

geo_caribbean_520-330.jpg

Av Erik Hagen
Norwatch

Mandag kunne Norwatch avsløre at det norske selskapet Fugro-Geoteam har startet oljeleting for marokkanske myndigheter i Vest-Sahara.

Vest-Sahara er okkupert av Marokko, og okkupanten planlegger å utvinne olje i området, til tross for at det strider med folkeretten og med ønskene til det saharawiske folk.

Finansdepartementet har tidligere kalt liknende oljeleting for et ”svært alvorlig brudd på grunnleggende etiske normer” fordi det kan bidra til å ”undergrave FNs fredsprosess” i Vest-Sahara.

Fugros engasjement har siden blitt kritisert fra en rekke aktører. Blant annet mottok selskapet et krast brev i går fra utenriksministeren av Vest-Sahara-republikken . I formiddag fulgte saharawi-regjeringen opp med et brev til det amerikanske selskapet som Fugro arbeider på oppdrag fra.

I et intervju med den nederlandske avisen NRC Handelsblad fredag ettermiddag, sier selskapet imidlertid at det er uaktuelt å forlate området.

-Det er så mange omstridte havområder. Her er det ingen internasjonale sanksjoner. Så hvis vi kan gjennomføre et oppdrag, så gjør vi det, sier styremedlem Paul van Riel.

Fugro-representanten sier selskapet har én enkelt kontrakt, og at undersøkelsene foregår ”mer enn hundre miles utenfor kysten”.
Norwatch har kontaktet van Riel for ytterligere kommentarer, og venter på svar.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -