Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Fugro nekter retrett

Det norske selskapet som startet oljeleting utenfor okkuperte Vest-Sahara i helgen, kommer ikke til å forlate området. Det sier en representant for morselskapet i Nederland i dag.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det norske selskapet som startet oljeleting utenfor okkuperte Vest-Sahara i helgen, kommer ikke til å forlate området. Det sier en representant for morselskapet i Nederland i dag.

geo_caribbean_520-330.jpg

Av Erik Hagen
Norwatch

Mandag kunne Norwatch avsløre at det norske selskapet Fugro-Geoteam har startet oljeleting for marokkanske myndigheter i Vest-Sahara.

Vest-Sahara er okkupert av Marokko, og okkupanten planlegger å utvinne olje i området, til tross for at det strider med folkeretten og med ønskene til det saharawiske folk.

Finansdepartementet har tidligere kalt liknende oljeleting for et ”svært alvorlig brudd på grunnleggende etiske normer” fordi det kan bidra til å ”undergrave FNs fredsprosess” i Vest-Sahara.

Fugros engasjement har siden blitt kritisert fra en rekke aktører. Blant annet mottok selskapet et krast brev i går fra utenriksministeren av Vest-Sahara-republikken . I formiddag fulgte saharawi-regjeringen opp med et brev til det amerikanske selskapet som Fugro arbeider på oppdrag fra.

I et intervju med den nederlandske avisen NRC Handelsblad fredag ettermiddag, sier selskapet imidlertid at det er uaktuelt å forlate området.

-Det er så mange omstridte havområder. Her er det ingen internasjonale sanksjoner. Så hvis vi kan gjennomføre et oppdrag, så gjør vi det, sier styremedlem Paul van Riel.

Fugro-representanten sier selskapet har én enkelt kontrakt, og at undersøkelsene foregår ”mer enn hundre miles utenfor kysten”.
Norwatch har kontaktet van Riel for ytterligere kommentarer, og venter på svar.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!