Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sol er framtiden

Hva er potensialet for solenergi i Norge og i verden? Hvordan kan man utnytte solenergien? Dette var spørsmål som John Rekstad, professor på Universitet i Oslo, snakket om på Landsmøtet til Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Hva er potensialet for solenergi i Norge og i verden? Hvordan kan man utnytte solenergien? Dette var spørsmål som John Rekstad, professor på Universitet i Oslo, snakket om på Landsmøtet til Framtiden i våre hender.
solfanger_bronnoysund.jpg
Solfanger i Brønnøysund

Det er et stort uutnyttet potensiale for bruk av solenergi i verden - også i Norge. Termisk solenergi, dvs. solenergi som brukes til oppvarming, er fullt mulig å bruke i store deler av Norge.

Solfangere kan integreres i bygg og varme opp vann som fraktes rundt i huset og blir til gulvvarme. Én kvadratmeter solfanger gir mellom 300 og 400 kilowattimer i året. Solfangere kan også ettermonteres til for eksempel å varme opp varmtvannet vårt.

Solfangere "nedbetales" energimessig i løpet av kort tid, et halvt år. Anlegget produserer altså i løpet av et halvt år energi tilsvarende den som ble brukt til å lage solfangerne. Levealderen på solfangere er rundt 20 år.

Rekstad viste at vi sett i forhold til folketallet har den laveste andelen av installerte solfangere i Europa. Nå har det kommet på plass en ny statlig støtteordning for solvarmeanlegg som kan endre dette positivt. Rekstad påpekte at fornybar energi vil spille en viktig rolle i framtidas energisystem og at Norges profil som energi- og miljønasjon bør videreføres i et langsiktig perspektiv.

Her kan du lese mer om støtteordningen for solvarmeanlegg

pdf  Her kan du se presentasjonen til John Rekstad: Fakta om sol 2.92 Mb

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!