Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Rio Tinto sørger

Dagen etter at Oljefondet solgte seg ut av det britiske selskapet Rio Tinto, publiserte gruvegiganten en beklagelse på sine egne nettsider. De vil nå kontakte den norske regjering.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Dagen etter at Oljefondet solgte seg ut av det britiske selskapet Rio Tinto, publiserte gruvegiganten en beklagelse på sine egne nettsider. De vil nå kontakte den norske regjering.

Av Erik Hagen
Norwatch

10. september ble den britiske gruvegiganten Rio Tinto kastet ut av Oljefondet på grunn av selskapets gruvevirksomhet i Indonesia. De norske aksjepostene var verdt tilsammen i underkant av 5 milliarder kroner.

Utkastingen vekket oppsikt i internasjonalt. Blant annet har den britiske organisasjonen War on Want krevd at investorer i Storbritannia følger det norske eksempelet.

-Rio Tinto er overrasket og skuffet over bekjentgjørelsen fra den norske Finansministeren om å selge Pensjonsfondes aksjer i Rio Tinto, skriver selskapet i en melding på sine nettsider 10. september .

Selskapet hevder de i en årrekke har vært ledende i bransjen på miljøfronten. De understreker også at de ikke er operatør av Grasberg-gruven, som er årsaken til at Oljefondet solgte seg ut.

-Vi er trygge på at alle tiltak har blitt gjort for å garantere at gruven er tilfredsstillende i drift fra et miljømessig perspektiv, skriver selskapet.

-Vi skal kontakte den norske regjeringen for å forsikre at de er klar over gruvens påvirkning på det lokale miljøet, avslutter meldingen.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!