Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Coca Cola-fabrikk stengt

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.


Coca Cola har stengt nok en fabrikk i India, melder The India Resourse Center. Organisasjonen har lenge kritisert den multinasjonale giganten for forurensning og for ødeleggelse av drikkevannet flere steder i India.

I juni 2007 sto India Resource Center bak en undersøkelse av forholdene ved fabrikken i Sinhachawar i delstaten Uttar Pradesh som nå er stengt. Undersøkelsen konstaterte at forurensningen var skyhøy og brøt med all miljølovgivning og reguleringer i India.

I oktober samme år skal fabrikksledelsen ha skrevet til forurensningstilsynet i Uttar Pradesh og varslet stengningen av fabrikken. Årsaken ble oppgitt å være store finansielle tap. Den faktiske stengningen har funnet sted i disse dager.

Ifølge India Resourse Center var fabrikken i Sinhachawar ikke direkte eid av Coca Cola, men ble drevet på franchise-basis av Brindavan Bottlers Limited som igjen eies av Indias største produsent av Coca Cola-drikken, Landhani Gruppen.

Tidliger er en annen Coca-Cola fabrikk i Plachimada i Kerala stengt også etter lokale protester.

For mer informasjon se www.IndiaResource.org


(Pia A. Gaarder - Norwatch)

 

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!