Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

5. juni er Verdens miljøverndag

I  forbindelse med markering av verdens miljøverndag vil 3000 barn vil gå i parade fra Slottet via Stortinget til Rådhuset.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
I  forbindelse med markering av verdens miljøverndag vil 3000 barn vil gå i parade fra Slottet via Stortinget til Rådhuset.
miljoagentene.jpg

Torsdag 5. juni er Verdens miljøverndag. Dette skal feires sammen med 3000 barn fra Oslo og Akershus. Ekte miljøagenter skal holde appell og overrekke tegninger av trua dyr og planter til Stortingspresident Thorbjørn Jagland.
Barna har ikke stemmerett. Derfor er det ekstra viktig at miljøagentene bruker sin rett til å si ifra på en dag som denne.

Tegningene er innbundet i en rød sløyfe fordi alle artene står på ”rødlista”. Dette er dyr og planter barna vil at politikerne skal sørge for at overlever. Det er én tegning til hver stortingsrepresentant. I Borggården foran Rådhuset, blir det heiset et rødt banner som viser fram noen av de flotte tegningene som vår Miljøvernminister Erik Solheim vil ta imot utenfor Slottet.

– Barna har ikke stemmerett. Derfor er det ekstra viktig at miljøagentene bruker sin rett til å si ifra på en dag som denne. Og de har et klart budskap til våre politikere: ”Spar noe til oss”, sier Heidi L. Neilson, daglig leder i Miljøagentene. Klimaet på jorda er i endring, og det er barna som får merke konsekvensene av det politikerne bestemmer i dag.

Program for Miljøagentparaden:
Oppmøte  kl 10:00 på Slottsplassen
Avmarsj    kl 11:00 mot Stortinget opp Karl Johans gate
Markering kl 12:00 utenfor Rådhuset i Borggården

Høydepunkter:

  • 10:00 Miljøvernminister Erik Solheim tar imot tegningene barna har laget av truede dyr og planter. Dette skjer på Slottsplassen nedenfor trappa.
  • 11:15 Stortingspresident Thorbjørn Jagland tar imot barnas budskap på vegne av stortingspolitikerne. En delegasjon miljøagenter og elever fra Årvoll skole overrekker 169 tegninger, en til hver stortingsrepresentant, av norske rødlistearter.
  • 12:00 Ordfører Fabian Stang heises opp i en kurvkran utenfor i Borggården utenfor Rådhuset og gratulerer barna med dagen. Erik Solbakken fra NRK Barne-tv synger den nye Miljøagentlåta ”Snu en stein” sammen med Sætre pikekor.


Miljøagentene arrangerer paraden i samarbeid med Oslo Elveforum, Grønn Hverdag, Ruter og Teknisk museum.

Miljøagentenes kontaktpersoner:
Daniel Sellevoll Informasjonsleder 23109534 / 95971597 daniel@miljoagentene.no
Heidi L. Neilson Daglig leder 23109530 / 47601857 heidi@miljoagentene.no

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!