Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ericsson beholder Confidence Steel

Svenske Ericsson har brutt forbindelsene med tre av fire underleverandører i Bangladesh etter avsløringen av de skandaløse forholdene ved fabrikkene som produserer telemaster for både svenske Ericsson og norske Telenor.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Svenske Ericsson har brutt forbindelsene med tre av fire underleverandører i Bangladesh etter avsløringen av de skandaløse forholdene ved fabrikkene som produserer telemaster for både svenske Ericsson og norske Telenor.Av Pia A. Gaarder
Norwatch

Mens norske Telenor får gjennomgå og konsernsjefen kalles inn på teppet, er det nesten ”business as usual” i svenske Ericsson, som i like stor grad er berørt av avsløringene i Tom Heinemanns dokumentarfilm ”Et tårn av løfter”.

Men om svensk presse ikke gir saken like stor oppmerksomhet, har også Ericsson i all stillhet tatt noen grep i etterkant av avsløringen. Selskapet har også vært i Bangladesh og deres opprydding har ført til at tre av fire leverandører ikke lenger får oppdrag for Ericsson:

- Ericsson har benyttet seg av fire leverandører i Bangladesh. En av dem hadde vi ikke lenger et aktivt forhold til. Av de resterende tre har vi nå brutt relasjonen til to av dem, Mizam Hasim og Brothers. Vi beholder kontraktene med Confidence Steel og har starter et 20-punkts program for å forbedre forholdene ved denne fabrikken, sier Fredrik Hallstan, presstalsmann i Ericsson til Norwatch.

Ifølge Hallstan hadde Confidence Steel allerede 70 prosent av leveransene til Ericsson, mens 30 prosent av leveransene var fordelt på de andre bedriftene. Det var i Conference Steel at Tom Heinemann fant flest barnearbeidere og hvor en ung mann på 22 år hadde mistet livet etter å ha falt ned i et glohett galvaniseringskar.

Hallstan forteller at dagen etter at dokumentaren ble sendt på svensk tv, sendte Ericsson tre personer for å se på forholdene.

- Etter å ha vært der tror vi at Confidence Steel har best muligheter til å oppfylle de etiske kravene, sier Hallstan.

- Men har dere ikke hatt kontrollører der tidligere?

– Jo, men noe har gått feil i kontrollen. Det har vært lokalt ansatte i Ericsson som har godkjent selskapene. Vi antar at de har sett forholdene med litt for lokale øyne, sier Hallstan.

Ericsson er ikke mobiloperatør i Bangladesh, men leverer infrastruktur til mobiloperatørene som basestasjoner og mobilmaster. Og her er selskapet ledende med 78 prosent av markedet. Hallstan sier at Grameenphone er en av deres store kunder i Bangladesh.Les også fllere artikler om samme sak:

03.05.08 Telenor snur og tar underleverandør inn i varmen
29.05.08 Tom Heinemann: – Uforståelig brudd med underleverandør
29.05.08 Initiativ for etisk handel: – For raskt brudd
23.05.08 Telenor skyver fortsatt etikkansvar til Grameenphone
22.05.08 - Telenor, gi oss en sjanse!
22.05.08 Språkproblemer og misforståelser
22.05.08 Telenor oppretter global HSM-enhet (Kort&nytt)
22.05.08 Ericsson beholder Confidence Steel
21.05.08 Veritas godkjente underleverandør
20.05.08 Telenors brudd med underleverandør i Bangladesh

 

 

 

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!