Store klimagassutslipp fra kjøtt

– En av de enkleste måtene for folk redusere klimagassutslipp fra forbruket sitt er å spise mindre kjøtt og annen animalsk mat. Et kosthold med mer grønnsaker er mindre resurskrevende enn kjøtt. Dermed kan vi slå to fluer i en smekk - spise sunnere og spare klimaet for utslipp fra uheldige matvaner, sier Arild Hermstad, daglig leder i Framtiden i våre hender. Han legger til at da nobelprisvinner og leder for FNs klimapanel Pachauri var i Norge, fortalte han til skoleelever at han var blitt vegetarianer for klimaets skyld.

Se hva slags utslipp ditt kjøttforbruk gir
Ola og Kari nordmann bidrar gjennom sitt kjøttforbruk til ca 650 kg CO2-ekvivalenter pr år. I en husholdning på 4 personer er dette 2,6 tonn, like mye som de gjennomsnittlige årlige utslippene fra en personbil. Derfor lanserer Framtiden i våre hender/Mitt klima muligheten for å regne ut hvor mye utslipp kjøttforbruket gir, samt kompensere for utslippene for de som ønsker det.
– Vi tilbyr også folk å kompensere for meieriprodukter ettersom de blant matvarer bidrar mest til klimagassutslipp etter kjøtt. Norge har et høyt konsum av disse varene og ett kg ost bidrar til like mye utslipp som ca femti kilometer bilkjøring, sier Hermstad.
Inntektene fra salget av frivillige klimakvoter går til klimaprosjekter for fornybar energi og energieffektivisering i utviklingsland. Prosjektene følger den strengeste og beste standarden på markedet for klimakvoter, Gullstandarden.
Les også:

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!