Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Store klimagassutslipp fra kjøtt

Framtiden i våre hender/Mitt klima lanserer nå muligheten for å regne ut hvor store klimagassutslipp kjøttforbruket gir, samt kompensere for utslippene for de som ønsker det. 
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender/Mitt klima lanserer nå muligheten for å regne ut hvor store klimagassutslipp kjøttforbruket gir, samt kompensere for utslippene for de som ønsker det. 
Vi spiser mer og mer kjøtt. I Norge frobruker vi i gjennomsnitt 71 kg kjøtt per år, det er en økning på 40 prosent per person siden 1989. Dette gir økte miljøskader.

– En av de enkleste måtene for folk redusere klimagassutslipp fra forbruket sitt er å spise mindre kjøtt og annen animalsk mat. Et kosthold med mer grønnsaker er mindre resurskrevende enn kjøtt. Dermed kan vi slå to fluer i en smekk - spise sunnere og spare klimaet for utslipp fra uheldige matvaner, sier Arild Hermstad, daglig leder i Framtiden i våre hender. Han legger til at da nobelprisvinner og leder for FNs klimapanel Pachauri var i Norge, fortalte han til skoleelever at han var blitt vegetarianer for klimaets skyld.
salat.jpg
Å spise mindre kjøtt og animalske produkter og mer grønnsaker er bra for både kroppen og klimaet. (Foto: Istockphoto)


Se hva slags utslipp ditt kjøttforbruk gir
Ola og Kari nordmann bidrar gjennom sitt kjøttforbruk til ca 650 kg CO2-ekvivalenter pr år. I en husholdning på 4 personer er dette 2,6 tonn, like mye som de gjennomsnittlige årlige utslippene fra en personbil. Derfor lanserer Framtiden i våre hender/Mitt klima muligheten for å regne ut hvor mye utslipp kjøttforbruket gir, samt kompensere for utslippene for de som ønsker det.

– Vi tilbyr også folk å kompensere for meieriprodukter ettersom de blant matvarer bidrar mest til klimagassutslipp etter kjøtt. Norge har et høyt konsum av disse varene og ett kg ost bidrar til like mye utslipp som ca femti kilometer bilkjøring, sier Hermstad.

Inntektene fra salget av frivillige klimakvoter går til klimaprosjekter for fornybar energi og energieffektivisering i utviklingsland. Prosjektene følger den strengeste og beste standarden på markedet for klimakvoter, Gullstandarden.

 

Les også:

Import av kjøtt øker stadig

Legg ned opplysningskontoret for kjøtt 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!