Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gratulerer, Oslo!

Oslo kommune øker nå støtten for dem som erstatter oljefyren med ny fornybar energi, og har satt av 50 millioner til formålet. Det er svært gledelig at Oslo nå tar et krafttak for å bli kvitt oljefyrene.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Oslo kommune øker nå støtten for dem som erstatter oljefyren med ny fornybar energi, og har satt av 50 millioner til formålet. Det er svært gledelig at Oslo nå tar et krafttak for å bli kvitt oljefyrene.
jens_stoltenberg.jpg
Vi håper mange i Oslo nå lar seg motivere til å bytte ut sine svært forurensende oljefyrer, også Jens Stoltenberg, sier Arild Hermstad, daglig leder for Framtiden i våre hender (Foto: SMK)
 
Mange oljefyrer har ført til at fyringsutslippet per innbygger i Oslo er høyere enn utslippet til innbyggerne i andre norske storbyer. I følge Statistisk sentralbyrå slapp en gjennomsnittsinnbygger i Stavanger ut 78 kg Co2-ekvivalenter i 2005, en bergenser slapp ut 194 kg, mens en gjennomsnittsinnbygger i Oslo slapp ut 286 kg CO2-ekvivalenter.
            - Derfor er det svært gledelig at Oslo nå tar et krafttak for å bli kvitt oljefyrene. Kanskje Stoltenberg også lar seg motivere,  sier daglig leder i Framtiden i våre hender Arild Hermstad. 

Les mer om støtteordningen her.

Framtiden i våre hender mener vi trenger økt satsning på alternative oppvarmingskilder som bioenergi, jordvarme og varmepumper. I 2005 brukte Norge 4,3 millioner euro på forskning på fornybar energi. I Sverige var satsningen vesentlig høyere, med 12,3 millioner, og i Danmark var den på hele 24 millioner euro . Siden 1990 har broderlandet i øst klart å redusere utslippene fra boligoppvarming med over 40 prosent . Det skyldes blant annet høye priser på fyringsolje. I fjorårets statsbudsjett ble det vedtatt å doble grunnavgiften på fyringsolje, men avgiften er fortsatt halvparten av hva den er i Sverige. Våre naboland har også satset stort på å fremme fornybare energikilder. I Sverige og Finland produserer de i dag godt over 100 TWh biovarme per år. Til sammenligning produserer vi i Norge om lag 12 TWh bioenergi i året.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!