Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Framtiden i våre hender på nepalsk

Framtiden i våre hender har siden 2002 deltatt i et utvekslingsporgram med den nepalesiske journalistforeningen NEFEJ, som kjemper for natur og demokrati i Nepal. Slik portretteres vår samarbeidspartner i Aftenposten 18.03.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender har siden 2002 deltatt i et utvekslingsporgram med den nepalesiske journalistforeningen NEFEJ, som kjemper for natur og demokrati i Nepal. Slik portretteres vår samarbeidspartner i Aftenposten 18.03.

        - Det finnes ingen miljøorganisasjon i Nepal slik dere kjenner dem i Vesten. Jobben som gjøres her, er uhyre viktig for Nepal, sier Damaru Lal Blandari, politisk journalist og medlem i NEFEJ.

I løpet av de seks siste årene har fire nepalesere blitt sendt fra NEFEJ til Norge for å arbeide i Framtiden i våre hender, samtidig som fire personer fra Framtiden i våre hender har arbeidet i NEFEJs organisasjon i Nepal et år. Hensikten med utvekslingen er at vi skal lære gjennom samarbeid og utveksling av erfaringer, og ved å se hvilke utfordringer de to ulike organisasjonene møter i hverdagen hver på sitt hvis. Dermed kan også organisasjonene utvide sine perspektiver både når det gjelder miljøarbeid og forståelsen av forholdet Nord-Sør.

jobbejenter.jpg
I Nepal er 55 prosent analfabeter og kun to av i alt 29 millioner har tilgang til radio. Disse jentene arbeider i stedet for å gå på skole. (Foto: Matias Nordahl Carlsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har så langt vært like stort fokus på å utvikle forståelse mellom de to kulturene som på å få til direkte resultater av samarbeidet. Samtidig har samarbeidet ført til tallrike rapporter, artikler, samt ulike produksjoner for tv, produkter som hver på sin måte bidrar til å øke forståelsen mellom de to landene.

Nepal Forum of Environmental Journalists er en medlemsorganisasjon (NGO) for journalister og har siden oppstarten i 1986 fått en stadig mer fremtredende rolle som miljøpådriver og folkeopplyser.

Av landets 23 millioner innbyggere har bare to millioner tilgang til radio. Organisasjonen kjører nå et program for å gi bort radioer på landsbygda. Det er kanskje det viktigste som nå gjøres for å øke den politiske bevisstheten og bygge demokrati i landet, sier Blandari.

Les hele artikkelen i Aftenposten 18.03.2008:
Journalister driver miljøkampen
Gift og søppel dreper Kathmandu

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!