Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Framtiden i våre hender på nepalsk

Framtiden i våre hender har siden 2002 deltatt i et utvekslingsporgram med den nepalesiske journalistforeningen NEFEJ, som kjemper for natur og demokrati i Nepal. Slik portretteres vår samarbeidspartner i Aftenposten 18.03.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender har siden 2002 deltatt i et utvekslingsporgram med den nepalesiske journalistforeningen NEFEJ, som kjemper for natur og demokrati i Nepal. Slik portretteres vår samarbeidspartner i Aftenposten 18.03.

        - Det finnes ingen miljøorganisasjon i Nepal slik dere kjenner dem i Vesten. Jobben som gjøres her, er uhyre viktig for Nepal, sier Damaru Lal Blandari, politisk journalist og medlem i NEFEJ.

I løpet av de seks siste årene har fire nepalesere blitt sendt fra NEFEJ til Norge for å arbeide i Framtiden i våre hender, samtidig som fire personer fra Framtiden i våre hender har arbeidet i NEFEJs organisasjon i Nepal et år. Hensikten med utvekslingen er at vi skal lære gjennom samarbeid og utveksling av erfaringer, og ved å se hvilke utfordringer de to ulike organisasjonene møter i hverdagen hver på sitt hvis. Dermed kan også organisasjonene utvide sine perspektiver både når det gjelder miljøarbeid og forståelsen av forholdet Nord-Sør.

jobbejenter.jpg
I Nepal er 55 prosent analfabeter og kun to av i alt 29 millioner har tilgang til radio. Disse jentene arbeider i stedet for å gå på skole. (Foto: Matias Nordahl Carlsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har så langt vært like stort fokus på å utvikle forståelse mellom de to kulturene som på å få til direkte resultater av samarbeidet. Samtidig har samarbeidet ført til tallrike rapporter, artikler, samt ulike produksjoner for tv, produkter som hver på sin måte bidrar til å øke forståelsen mellom de to landene.

Nepal Forum of Environmental Journalists er en medlemsorganisasjon (NGO) for journalister og har siden oppstarten i 1986 fått en stadig mer fremtredende rolle som miljøpådriver og folkeopplyser.

Av landets 23 millioner innbyggere har bare to millioner tilgang til radio. Organisasjonen kjører nå et program for å gi bort radioer på landsbygda. Det er kanskje det viktigste som nå gjøres for å øke den politiske bevisstheten og bygge demokrati i landet, sier Blandari.

Les hele artikkelen i Aftenposten 18.03.2008:
Journalister driver miljøkampen
Gift og søppel dreper Kathmandu

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!