Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vil lytte til norske myndigheter

Jinhui sa til sine aksjonærer onsdag at de vil ta hensyn til norske myndigheters frarådning om å holde seg ute av okkuperte Vest-Sahara.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Jinhui sa til sine aksjonærer onsdag at de vil ta hensyn til norske myndigheters frarådning om å holde seg ute av okkuperte Vest-Sahara.

Av Erik Hagen
Norwatch

Norwatch skrev tidligere i februar at det Oslo-registrerte rederiet Jinhui er involvert i å transportere fosfat fra okkuperte Vest-Sahara. Handelen kan ha pågått i flere år, og er i strid med ønskene til Vest-Saharas befolkning. I tillegg strider det med norsk UDs frarådninger om å holde seg borte fra det marokkansk-okkuperte landet. Norwatch hadde fått tak i fotografier og film fra New Zealand som dokumenterte handelen.

Nå kan saken ha fått ringvirkninger. Da selskapet la fram sine fjerdekvartalstall 27. februar, tok selskapets største norske aksjonær - Storebrand - opp handelen i en telefonkonferanse.

- Vi respekterer norske myndigheters anbefaling om ikke å skipe fosfat fra Vest-Sahara, svarte konserndirektør i Jinhui, Raymond Ching, ifølge Reuters.

Det var porteføljeforvalter Hans Thrane-Nielsen i Storebrand Kapitalforvaltning som ifølge Reuters reiste spørsmålet om hva rederiet tenker å gjøre med Vest-Sahara-handelen.

- I Asia er vi ikke så oppmerksomme på problemene i Vest-Sahara. Det får ikke så bred dekning, sa konserndirektør Ching til Storebrand.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!