Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vil lytte til norske myndigheter

Jinhui sa til sine aksjonærer onsdag at de vil ta hensyn til norske myndigheters frarådning om å holde seg ute av okkuperte Vest-Sahara.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Jinhui sa til sine aksjonærer onsdag at de vil ta hensyn til norske myndigheters frarådning om å holde seg ute av okkuperte Vest-Sahara.

Av Erik Hagen
Norwatch

Norwatch skrev tidligere i februar at det Oslo-registrerte rederiet Jinhui er involvert i å transportere fosfat fra okkuperte Vest-Sahara. Handelen kan ha pågått i flere år, og er i strid med ønskene til Vest-Saharas befolkning. I tillegg strider det med norsk UDs frarådninger om å holde seg borte fra det marokkansk-okkuperte landet. Norwatch hadde fått tak i fotografier og film fra New Zealand som dokumenterte handelen.

Nå kan saken ha fått ringvirkninger. Da selskapet la fram sine fjerdekvartalstall 27. februar, tok selskapets største norske aksjonær - Storebrand - opp handelen i en telefonkonferanse.

- Vi respekterer norske myndigheters anbefaling om ikke å skipe fosfat fra Vest-Sahara, svarte konserndirektør i Jinhui, Raymond Ching, ifølge Reuters.

Det var porteføljeforvalter Hans Thrane-Nielsen i Storebrand Kapitalforvaltning som ifølge Reuters reiste spørsmålet om hva rederiet tenker å gjøre med Vest-Sahara-handelen.

- I Asia er vi ikke så oppmerksomme på problemene i Vest-Sahara. Det får ikke så bred dekning, sa konserndirektør Ching til Storebrand.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!