Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ulovlig BMW-reklame

Gjør en BMW X5 miljøet grønnere? Brudd på markedsførings- loven hevder Framtiden i våre hender, som nå har fått medhold av Forbrukerombudet.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Gjør en BMW X5 miljøet grønnere? Brudd på markedsførings- loven hevder Framtiden i våre hender, som nå har fått medhold av Forbrukerombudet.
bmw.jpg
SUV bilen BMW X5 gjør definitivt ikke miljøet grønnere, og Forbrukerrådet stoppet annonsen. BMW legger seg flate og hevder det var en glipp. (Foto:www.bmw.no)
Framtiden i våre hender innklagde  i januar BMW  til Forbrukerombudet for ulovlig markedsføring. I en helsides annonse for SUV bilen BMW X5  hevdes det at bilen gjør miljøet grønnere, at dette er bilen for deg som tar miljøet på alvor osv. Videre fulgte ikke BMW kravene om å oppgi CO2-utslipp. Framtiden i våre hender ser på dette som en svært misvisende reklame. BMW X5 slipper ut  langt mer CO2 enn en gjennomsnitlig personbil, og er mer en bil for deg som "ikke tar miljøet på alvor" enn det motsatte som BMW prøver seg med.

Forbrukerombudet: Brudd på markedsføringsloven!

Forbrukerombudet krever nå stans av videre annonser, og i begrunnelsen heter det bla:  "Bruken av begrepene "gjør nabolaget grønnere" og "bilen tar miljøet på alvor" er i strid med markedsføringslovens paragraf 2 og 3." Videre bemerker ombudet at markedsføringen er i strid med forskrift om energimerking, da det ikke er nevnt noe om CO2 utslipp.

BMW legger seg flat

BMW forhandler  Jæger Sentrum i Bergen som sto bak den helsides annonsen  i Bergens Tidende beklager annonsen og sier til BT: " En ren glipp fra  vår side, vi vil selvfølgelig rette oss etter Forbrukerombudet og stoppe all bruk av denne reklamen"

BMW hadde en ulovlig bilreklame, Framtiden i våre hender klagde og Forbrukerombudet krevde stans av videre annonser. Vi vant denne runden.

Men bilfirmaet rakk å sette annonsen på trykk, og kanskje resulterte den i at noen kjøpte en ny SUV fra BMW. - Noen som kanskje lot seg lure av tvilsomme miljøargumenter.

Markedsføringsloven må endres, så slike brudd fører til straffereaksjoner som får BMW-selgere og andre til å tenke seg om to ganger. Da vil vi få færre slike overtramp i framtiden.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!