Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

SN-Power-sjef beskutt i Chile

Lederen av SN Powers chilenske joint-venture-selskap Hidroeléctrica Trayenko SA ble mandag morgen utsatt for et attentatforsøk.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Lederen av SN Powers chilenske joint-venture-selskap Hidroeléctrica Trayenko SA ble mandag morgen utsatt for et attentatforsøk.

Av Erik Hagen
Norwatch

En foreløpig ukjent mann avfyrte to skudd mot bilen til Mario Javier Marchese Necklenburg, da han var på vei til jobb mandag. SN-Power-toppen kom seg fra hendelsen uskadd, ifølge Europower i går.

- Vi ser veldig alvorlig på hendelsen, som nå etterforskes av chilensk politi. Chile er vel det landet vi minst av alt hadde trodd at noe sånt kunne skje. Stor politisk stabilitet har gjort at vi har ansett sikkerheten som god. Dette er derfor svært overraskende, alvorlig og trist, sier administrerende direktør Øistein Andresen i SN Power til Europower.

SN Power har hatt planer for vannkraft-prosjekter til en verdi av 3,2 milliarder kroner i Chile, men sier til Fiskaren at de etter attentatet har lagt planene på is.

Før attentatmannen forlot åstedet kastet han fra seg løpesedler med påskriften CAM, som er navnet på en radikal gruppe Mapuche-indianere i det sørlige Chile. Det har vært høy spenning i Chile rundt mapuchenes rettigheter siste uken, etter at en mapuche-ungdom for får dager siden ble drept av chilensk politi under en demonstrasjon. 

Andresen understreker samtidig til Europower at selskapet er i god dialog med Mapuche- indianerne, og at han ikke tror aksjonistene på noen måte er representative for større grupper.

Lokalsamfunnene der SN Powers vannkraftprosjekt i Chile er planlagt, har svart med å fordømme attentatforsøket, og krever at politiet etterforsker saken.

Norwatch har tidligere skrevet om den lokale motstanden mot prosjektet.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -