Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

SN-Power-sjef beskutt i Chile

Lederen av SN Powers chilenske joint-venture-selskap Hidroeléctrica Trayenko SA ble mandag morgen utsatt for et attentatforsøk.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Lederen av SN Powers chilenske joint-venture-selskap Hidroeléctrica Trayenko SA ble mandag morgen utsatt for et attentatforsøk.

Av Erik Hagen
Norwatch

En foreløpig ukjent mann avfyrte to skudd mot bilen til Mario Javier Marchese Necklenburg, da han var på vei til jobb mandag. SN-Power-toppen kom seg fra hendelsen uskadd, ifølge Europower i går.

- Vi ser veldig alvorlig på hendelsen, som nå etterforskes av chilensk politi. Chile er vel det landet vi minst av alt hadde trodd at noe sånt kunne skje. Stor politisk stabilitet har gjort at vi har ansett sikkerheten som god. Dette er derfor svært overraskende, alvorlig og trist, sier administrerende direktør Øistein Andresen i SN Power til Europower.

SN Power har hatt planer for vannkraft-prosjekter til en verdi av 3,2 milliarder kroner i Chile, men sier til Fiskaren at de etter attentatet har lagt planene på is.

Før attentatmannen forlot åstedet kastet han fra seg løpesedler med påskriften CAM, som er navnet på en radikal gruppe Mapuche-indianere i det sørlige Chile. Det har vært høy spenning i Chile rundt mapuchenes rettigheter siste uken, etter at en mapuche-ungdom for får dager siden ble drept av chilensk politi under en demonstrasjon. 

Andresen understreker samtidig til Europower at selskapet er i god dialog med Mapuche- indianerne, og at han ikke tror aksjonistene på noen måte er representative for større grupper.

Lokalsamfunnene der SN Powers vannkraftprosjekt i Chile er planlagt, har svart med å fordømme attentatforsøket, og krever at politiet etterforsker saken.

Norwatch har tidligere skrevet om den lokale motstanden mot prosjektet.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!