Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Besteforeldre ba Jagland bruke pisken

"Vi har ansvaret, gi oss klimaregningen", oppfordret besteforeldrenes klimaaksjon foran Stortinget.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
"Vi har ansvaret, gi oss klimaregningen", oppfordret besteforeldrenes klimaaksjon foran Stortinget.
jagland.jpg
-Både pisk og gulrot er nødvendig i klimakampen, lød oppfordringen til Torbjørn Jagland fra styreleder i Framtiden i våre hender, Anne Skranefjell.
(Foto: Trond Wormstrand)
Et par hundre besteforeldre og barnebarn ba stortingspresident Thorbjørn Jagland om at politikerne ikke bare bruker gulrøtter, men også tar pisken i bruk for en raskere og kraftigere reduksjon av klimagassutslippene. Thorbjørn Jagland, som ble overrakt en pisk av besteforeldrene, svarte med at det viktigste velgerne kan gjøre er å velge de riktige politikerne. Politikere som må gjøre det fornuftig for velgerne å handle miljøriktig – gjennom bruk av lover og skatter.
     
besteforeldre.jpg
Et par hundre besteforeldre og barnebarn aksjonerte foran stortinget og krevde en ansvarlig klimapolitikk. (Foto: Trond Wormstrand)
Klimaforsker Ivar Isaksen var skremt over de plutselige klimaendringene vi har sett de siste årene, endringer som klimamodellene ikke har forutsagt. Han var svært bekymret for utslippsveksten de siste fem årene, og slo fast at klimasituasjonen blir mer og mer alvorlig for hver gang FNs klimapanel legger fram sine rapporter. Professor Ivar Isaksen har sittet i FNs klimapanel og er dermed en av dem som er beæret med årets fredspris.

  90-åringen Ebba Haslund, forfatter og oldemor, hevdet at mangelen på politisk vilje er en hån i en skjebnestund for vår klode.
    – Vi krever øyeblikkelig stans i marsjen mot undergangen. Det gjelder våre barnebarns fremtid. Det gjelder vår jord!

  Besteforeldreaksjonen demonstrerte i forbindelse med Stortingets behandling av regjeringens klimamelding og det pågående toppmøtet på Bali. Demonstrasjonen ble avsluttet med en ring av besteforeldre og barnebarn rundt Stortinget.

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!