Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Solheim møtte Crew

Representanter for selskapet Crew Minerals møtte onsdag Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim for å redegjøre for sitt syn på de sterkt kritiserte planene om nikkelutvinning på den filippinske øya Mindoro.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Representanter for selskapet Crew Minerals møtte onsdag Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim for å redegjøre for sitt syn på de sterkt kritiserte planene om nikkelutvinning på den filippinske øya Mindoro.

Norwatch har tidligere skrevet om at utvinningsplanen har blitt møtt med stor skepsis av lokalbefolkningen og de lokale myndighetene.

Utsendinger fra den norske ambassaden i Manila har vært på Mindoro og sendt rapporter tilbake til statsråd Solheim.

– Ambassaden har rapportert om betydelig skepsis blant lokalbefolkningen Det må være opp til selskapet selv å vise at denne skepsisen er ubegrunnet. Mange tidligere forsøk på gruvedrift har vært en skandale. Crew Minerals må derfor vise at de er av et annet kaliber, sier Solheim til NTB.

Solheim gjorde det klart at et norsk selskap som skal drive utenlands må følge alle lover og regler som gjelder på Filippinene.

– De må være foregangsbedrifter og vise sosialt ansvar, de må ta ansvar for miljøet og de må ha nulltoleranse når det gjelder korrupsjon, sier Solheim.

Han sier at det må være opp til selskapet selv å overbevise filippinske myndigheter om at de vil drive på en ansvarlig måte og fortjener permanent letetillatelse.

I sin egen presentasjon av prosjektet fremhever Crew Minerals at de har hatt god kontakt med myndighetene, at de har laget egne program for å ta vare på lokalsamfunnet og at miljøinteressene er ivaretatt.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!