Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Odfjell-arbeidere blokkerte toglinje

De siste ukene har det vært full konfrontasjon mellom ansatte og ledelsen i et norskeid havneanlegg i San Antonio, Chile. De ansatte krever høyere lønn.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
De siste ukene har det vært full konfrontasjon mellom ansatte og ledelsen i et norskeid havneanlegg i San Antonio, Chile. De ansatte krever høyere lønn.


Av Erik Hagen
Norwatch

Arbeiderne ved det norskeide havneanlegget Terquim i Chile blokkerte i november togsporet som leder inn på selskapets område. På denne måten har de hindret selskapet i å gjennomføre sitt normale arbeid.

– Vi avslutter ikke streiken før selskapet har møtt kravene våre, sa lederen av fagforeningen, Rubén Peralta Aguilar til lokalavisen El Líder San Antonio, 11. november. Ifølge Aguilar, ønsker de ansatte en fem prosents lønnsøkning og større produksjonsbonuser.

Arbeiderne hadde da sperret transporten inn til havneanlegget, der kjemikaliene normalt losses av. Konflikten og toglinje-aksjonen har fått en lang rekke oppslag i den lokale pressen i Chile.

Terquim drives av av det norskeide Odfjell Terminals SA, et selskap med flere havneanlegg over hele Latin-Amerika. Selskapet eies av enkeltpersoner i Odfjell-familiene, og er ikke en del av den mer kjente Odfjell SE, som er registert på Oslo Børs.

I helgen kom det fram i lokalpressen at Terquim har lagt fram det de sier er sitt aller siste tilbud overfor de ansatte. I tilbudet garanterer selskapet at ingen av dets ansatte vil få en lønn lavere enn 280.000 pesos (3000 kroner) i måneden, i tillegg til en serie bonusordninger.

– Dialogen med våre ansatte fortsetter, og vi forstår at begge parter har et ønske om å komme fram til en enighet, sa selskapets PR-rådgiver Cristian Calvetti til avisen Pria Regional søndag.

Terquim-selskapet eier et havneanlegg med 25 store kobbertanker som kan romme 32.700 kubikkmeter kjemikaler, slik som svovelsyre og planteolje. Havnen i San Antonio er landets viktigste.

Norwatch prøvde i hele forrige uke å få kontakt med selskapets lokale ledelse, uten hell.

Sist oppdatert 22.11.2007

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!