Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

- Feigt av Etikkrådet

Etikkrådets anbefaling til Statens Pensjonsfond om ikke å selge seg ut av Total og andre selskaper som opererer i Burma, er en grov ansvarsfraskrivelse, sier Framtiden i våre hender i en pressemelding.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Etikkrådets anbefaling til Statens Pensjonsfond om ikke å selge seg ut av Total og andre selskaper som opererer i Burma, er en grov ansvarsfraskrivelse, sier Framtiden i våre hender i en pressemelding.

- Det etiske rådet har gjort saken svært enkel for seg. Det er rett og slett ynkelig at Rådet ikke har turd å gå inn i en debatt om hvordan finansielle koblinger mellom selskaper og brutale regimer bidrar til brudd på menneskerettighetene, sier Arild Hermstad, daglig leder i Framtiden i våre hender i pressemeldingen.

I tilfellet Total burde også Rådet lagt til grunn at gass og olje utgjør den største kilden til eksportinntekter for regimet. Når Total fremdeles bidrar til å sikre disse inntektene – uten å sørge for verken innsyn i pengestrømmene eller ved å stille krav om hvordan disse pengene anvendes, blir selskapet medvirkende til at overgrep skjer.

- Med denne uttalelsen legitimerer rådet brudd med grunnleggende etiske normer, sier Hermstad. Dette kan tolkes som om at alle regimer, uansett hvilke menneskerettighetsbrudd de begår, blir legitime samarbeidspartnere for multinasjonale selskaper.

- Halvorsen må se bort fra Etikkrådets vurdering, og sørge for at Norge selger seg ut av Total. Vi må også foreta grundige analyser med tanke på uttrekk fra andre selskaper som opererer i landet, sier Hermstad.

Les hele pressemeldingen her

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -