Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Crew-aksjer raser

Aksjekursen til Crew Minerals stuper. Nyheten om at urfolket Mangyanerne og de lokale myndighetene på den filippinske øya Mindoro vil gå til Høyesterett for å stoppe gruveprosjektet på øya, har fått aksjekursen til å falle med 7-8 prosent.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Aksjekursen til Crew Minerals stuper. Nyheten om at urfolket Mangyanerne og de lokale myndighetene på den filippinske øya Mindoro vil gå til Høyesterett for å stoppe gruveprosjektet på øya, har fått aksjekursen til å falle med 7-8 prosent.

Crew Minerals leter etter nikkel i jungelen på Mindoro, et metall som er gull verdt på verdensmarkedet.


Så sent som fredag 21. september ble nettopp Nikkel-prosjektet på Filippinene fremhevet som Crew Minerals sterkeste kort. Ifølge HegnarOnline trakk meglerhuset Orion Securities frem Crew Minerals som en av to børsvinnere og et hett investeringstips:

«Den viktigste eiendelen til Crew Minerals er Mindoro Nickel-feltet på Filippinene. Dersom selskapet lykkes med dette, er aksjen en mangedoblingskandidat.(…) De siste dagene har nikkelprisen tatt seg opp til det høyeste nivået på flere måneder. Dette skaper forventninger om en positiv utvikling i Crew Minerals også. Ha i mente at risikoen er høy i aksjen», skrev meglerhuset i sin morgenrapport.

Det var like før NRK Dagsrevyen søndag 23. september sendte et større innslag om motstanden mot gruveprosjektet, et innslag som i stor grad var basert på Norwatchs reportasjereise og videofilmer fra Mindoro tidligere i år. Prosjektet møter nemlig store protester fra de lokale myndigheten og fra urbefolkningen som føler seg direkte lurt av det norsk-canadiske selskapet.

Nå må Crew Minerals forklare seg for utviklingsminister Erik Solheim om det omstridte prosjektet på Filippinene.

– Jeg vil be vår ambassade i Manila snarest skaffe mer informasjon om denne saken og også kontakte selskapet for å få deres versjon, sa Erik Solheim til NRK søndag kveld etter å ha sett NRK innslaget.

– Nå vil det være urettferdig av meg å dømme dette bare på basis av dette innslaget, men det viser at det er en betydelig skepsis til investeringen. Jeg er en sterk tilhenger av utenlandske investeringer, for de har vist seg å bringe titalls, hundretalls millioner av mennesker ut av fattigdom. Men det er bare en positiv kraft om det skjer på sosialt og miljømessig forsvarlig måte, sier Solheim.

Crew Minerals har selv sendt ut en pressemelding hvor de hevder at selskapet på ingen måte har opptrådt klanderverdig.


Les også Norwatch-artikkelen:
Guvernør vil stoppe norsk gruveprosjekt

Les og se NRKs dekning av saken her
Føler seg lurt av norsk selskap


Les E24s dekning av saken i september 2006 da Gáldu (kompetansesenter for urfolks rettigheter) og Framtiden i våre hender mottok gruvemotstanderne fra Filippinene i Norge:
– Lurt med en kopp ris

 


(Pia A. Gaarder, Norwatch)

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!