Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Jo Tankers skjerper sikkerhetskravene

Den norske kjemikalie-transportøren Jo Tankers har besluttet å endre rutinene i avlossing av farlige kjemikalier. I framtiden vil de nekte å losse av kaustisk soda hvis havnearbeiderne ikke er tilstrekkelig utstyrt.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den norske kjemikalie-transportøren Jo Tankers har besluttet å endre rutinene i avlossing av farlige kjemikalier. I framtiden vil de nekte å losse av kaustisk soda hvis havnearbeiderne ikke er tilstrekkelig utstyrt.

Av Erik Hagen
Norwatch

Før helgen skrev Norwatch at miljømyndighetene på den Dominikanske Republikk har rettet kritikk mot det norske kjemikalie-rederiet Jo Tankers og mot de lokale importørene for å ha brutt miljø- og arbeidslovgivningen. Kritikken kom da kaustisk soda lekket ut på bakken og i havnebassenget i forbindelse med en leveranse i juli i år. Det dominikanske miljødepartementet sier til Norwatch at arbeidernes sikkerhet ble satt i fare.

Nå skjerper Bergens-rederiet rutinene, og vil stille større krav til importørene på land.

– Mannskapet om bord i våre båter vil så langt det lar seg gjøre sjekke ut at arbeiderne på land har tilstrekkelig verneutstyr. Vi vil i framtiden ikke starte avlossing før slikt utstyr er på plass, sier teknisk direktør i Jo Tankers, Kjell Ove Breivik, til Norwatch.

Breivik sier at selskapet selv ikke har særlig kontroll over måten importøren håndterer lossingen på land, ettersom lasten ikke lenger er Jo Tankers ansvar når den forlater skipet.

– Vi vil likevel bidra så mye vi klarer i bedre den lokale sikkerheten, sier Breivik til Norwatch.

Importørene kommer til å bli tydelig informert om sikkerhetskravene neste gang et Jo Tankers-skip med kaustisk soda er på vei til den Dominikanske Republikk.

– Vi kommer da til å skrive til importørene og sterkt oppfordre dem til å utstyre sine arbeidere med egnet verneutstyr, sier Breivik.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!