Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Press bak opphuggingstillatelse

Indisk høyesterett ga tirsdag 11. september tillatelse til å hugge opp det omstridte asbestskipet SS Norway til tross for at indisk lov forbyr import av farlig avfall til India.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Indisk høyesterett ga tirsdag 11. september tillatelse til å hugge opp det omstridte asbestskipet SS Norway til tross for at indisk lov forbyr import av farlig avfall til India.

Ifølge Greenpeace er det massivt press fra blant annet opphuggingsindustrien i landet som er i bet for oppdrag, som ligger bak den omstridte avgjørelsen. Opphuggingen kan nå skje uten krav om at miljøgiftene – primært store mengder asbest og annet kreftfremkallende materiale, skal fjernes på forhånd.

–  Vi er overrasket over kjennelsen, men mest av alt er vi overrasket over at eierne, Star Cruise Lines som blant annet opererer cruiseskipene Norwegian Crown, Norwegian Pearl, Norwegian Star og åtte andre Norwegian skip, fortsatt ikke ser ut til å forstå hvor stor oppmerksomhet denne huggingen vil få når selve prosessen begynner, sier Truls Gulowsen i Greenpeace i en pressemelding.

SS Norway har stått på stranden i Alang siden 17. august 2006.

Les pressemeldingen og se videoen til Greenpeace Norge

Om skipsopphugging, arbeidsforhold og miljø i Chittagong, Bangladesh. Norwatch Rapport nr.4 - januar 2000

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -