Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Besteforeldre møtte Navarsete

Den dramatiske økning i flytrafikken var tema da Besteforeldreaksjonen møtte samferdselsministeren.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Den dramatiske økning i flytrafikken var tema da Besteforeldreaksjonen møtte samferdselsministeren.
navarsete.jpg
Besteforeldre krever en ansvarlig klimapolitikk. Fra v, Anne Skranefjell, Halfdan Wiik, Ivar Isaksen, Erik Dammann og Liv Signe Navarsete.

Vi reiser nå tre ganger lenger med fly enn i 1990. Prisene synker og Avinor presser på for å bygge ut flyplassene våre. Flyreisene gir nærmere 9 millioner tonn CO2.  Fortsetter veksten vil vi fly dobbelt så mye i 2040 som vi gjør i dag.
  Dette var noe av bakgrunnen for at Besteforeldrekasjonen med Halfdan Wiik, Erik Damman og  Anne Skranefjell 7. juni 2007 møtte samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Framtiden i våre henders arbeidsnotat om Flytrafikk og miljø Flytrafikk og miljø  ble lagt frem av daglig leder Arild Hermstad, og supplert av klimaforskeren Ivar Isaksen. Navarsete innser at samferdsel utgjør en betydelig utfordring når det gjelder klimagassutslipp. På spørsmål om hva hun vil gjøre med det faktum at flybensin er vesentlig rimeligere enn bensin/diesel til eksempelvis busser, svarte hun at det kan være konkurransevridende internasjonalt å øke prisen. Hun understreket imidlertid viktigheten av at vi får til internasjonale avtaler med kvoter og CO2-avgift.
Anne Skranefjell var godt fornøyd med møtet: - Vi har ikke alle svarene, men vi tror at det er stor vilje blant folk til å delta i gjennomføringen av politisk besluttete fellestiltak som gjelder oss alle. Vi understreket vår bekymring for at det kommer for få tiltak og at vi vil støtte regjeringen aktivt i alle gode tiltak.

Les også mer om møtet i lokalavisa Sunnhordaland.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!