Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Mangelfull eierskapsutøvelse fra Norges Bank

Det er nødvendig å styrke innsatsen for å bekjempe klimaendringene i utøvelsen av det etiske eierskapet for Statens Pensjonsfond-Utland. Det viser en rapport utarbeidet av Framtiden i våre hender og Forum.
Last ned rapporten:  Les hele rapporten "Forvaltning for fremtiden?" 4.86 Mb
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det er nødvendig å styrke innsatsen for å bekjempe klimaendringene i utøvelsen av det etiske eierskapet for Statens Pensjonsfond-Utland. Det viser en rapport utarbeidet av Framtiden i våre hender og Forum.
pdf  Les hele rapporten "Forvaltning for fremtiden?" 4.86 Mb
Rapporten gir klare anbefalinger både til Finansminister Kristin Halvorsen og til corporate governance gruppen i Norges Bank. Retningslinjene må gjøres mer presise for å sikre at banken tar opp miljøutfordringene i de selskapene hvor vi er eiere, og vi anbefaler også at det lages egne temabaserte fond basert på positiv screening. Halvorsen bør snarest starte et utredningsarbeid for å finne ut hvordan dette kan gjøres. Norges Bank kan på sin side utøve eierskapet langt mer aktivt med tanke på å ta opp klimasaken i sin fulle bredde med selskapene, og de bør ha større åpenhet om hva de faktisk gjør overfor selskapene. Les NRKs omtale av rapporten under overskriften "Pensjonsfondet motarbeider klimakampen".

Rapporten er utarbeidet av filosof Joakim Hammerlin.

pdf  Last ned rapporten: "Forvaltning for fremtiden? En kartlegging av Norges Banks eierskapsutøvelse i forhold til de etiske ambisjonene for Statens Pensjonsfond Utland." 4.86 Mb
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -