Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Røkke innrømmer bruk av Burma-teak

Teaken i den nye reketråleren til Kjell Inge Røkke, kommer fra militærregimet i Burma. Røkke har måttet slå full retrett og innrømmer nå overfor Regnskogfondet at det ikke dreier seg om bærekraftig tømmer, men om teak fra Burma.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Teaken i den nye reketråleren til Kjell Inge Røkke, kommer fra militærregimet i Burma. Røkke har måttet slå full retrett og innrømmer nå overfor Regnskogfondet at det ikke dreier seg om bærekraftig tømmer, men om teak fra Burma.
Av Pia A. Gaarder
Norwatch

Norwatch skrev i begynnelsen av mai at det er blitt brukt regnskogstømmer som teak og mahogni i Kjell Inge Røkkes nye reketråler «Trygg». Røkkes nye reketråler er en 49 fots trebåt bygget av Skogsøy Båt AS i Mandal, og skal tråle reker i Oslofjorden.

Nå viser det seg at båten ikke bare inneholder teak. Regnskogfondet har funnet ut at det dreier seg om den verste teak-sorten overhodet, nemlig naturteak fra Burma. De siste teakskogene finnes i dag i Burma. Og ødeleggelsen av disse naturskogene er en viktig finansieringskilde for militærdiktaturet.

Etter at Norwatch skrev om saken, tok Kjell Inge Røkke umiddelbart kontakt med Regnskogfondet – som hadde uttalt til Norwatch at de var skuffet over at Røkke ikke gikk foran som et godt eksempel.

Kjell Inge Røkke slo tilbake, og hevdet på sin side at det bare var bærekraftig tømmer i båten.

Røkke lovet å dokumentere teakens opprinnelse og at den stammet fra bærekraftig hogst. Denne dokumentasjonen er uteblitt, skriver Regnskogsfondet i dag i en pressemelding.

Imellom tiden har Regnskogfondet fremskaffet bevis på at teaken stammer fra Burma, noe Røkke er blitt nødt til å innrømme.

For i en kort e-post til Regnskogfondet bekrefter Røkkes sekretær nå at det er brukt teak fra Burma i båten, men at Røkke skal ha gitt beskjed om at «teaken skulle være hogget fra lovlige områder som har en bærekraftig utvikling».

Les også:

03.05.2007: Røkkes reketråler er full av teak
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -