Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mer norsk seismikk i omstridt farvann

Wavefield Inseis fortsetter kartleggingen av colombiansk farvann - som Nicaragua gjør krav på.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Wavefield Inseis fortsetter kartleggingen av colombiansk farvann - som Nicaragua gjør krav på.


Erik Hagen
Norwatch

Det norske seismikkselskapet Wavefield Inseis, som skapte grensekonflikt mellom Colombia og Nicaragua med sine havbunnsundersøkelser i fjor høst, fortsetter nå der de slapp.

Selskapet har inngått en avtale med det colombianske oljedirektoratet for ytterligere undersøkelser, ifølge colombiansk og nicaraguansk presse i forrige uke.

Farvannene som det norske selskapet kartlegger ligger i Cayos-bassenget, like øst for Nicaraguas kontinentalsokkel, men likevel innenfor det som skal være anerkjent internasjonalt som colombiansk farvann. Som Norwatch skrev i november, gjorde Nicaragua i 2001 krav på det omstridte området framfor FN-domstolen i Haag.

Da munnhuggeriet mellom de to statene sto på som verst i november, ba en ledende colombiansk sentor om militær opptrapping for å beskytte de colombianske interessene.

Den seismiske kartleggingen av havbunnen kan være et første skritt mot en fremtidig colombiansk oljeproduksjon i området.

Colombia åpnet dessuten en budrunde for utforskning av 13 leteblokker i det samme området i forrige uke. Den colombianske gruveministeren, Hernán Martínez, understreker at den norske utforskningen og den ferske budrunden kun gjelder colombiansk farvann.

-Vi rører ikke de nicaraguanske farvannene. All vår aktivitet skjer på hitsiden av den 82. lengdegrad, som utgjør vår felles grense, sier Martínez til den nicaraguanske avisen El Nuevo Diario.

-Forsiktige
Finansdirektør i Wavefield Inseis, Erik Hokholt, sa til Norwatch at selskapet har vært forsiktige med å ikke gå inn i nicaraguansk farvann.

– Vi ønsker å framstå som nøytrale. Dette er offentlig tilgjengelig mulitiklientdata, som ikke er skutt eksklusivt for den colombianske stat. Om Nicaragua ønsker å kjøpe dataene, kan de fritt gjøre det. Dette markedsfører vi til alle, sa finansdirektør i Wavefiels Inseis, Erik Hokholt til Norwatch i november i fjor.

Wavefield Inseis' andre seismikkrunde begynner nå, mens en tredje runde er planlagt mot slutten av 2007.

Les også:
13.11.2006: Norsk seismikk utløser konflikt
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!