Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 67

Krever klimamerking av mat

Framtiden i våre hender har sendt brev til forbrukerministeren der vi ber om at det settes i gang et arbeid med sikte  på klimagassmerking av matvarer.
Se hele brevet til forbrukerministeren om klimagassmerking av mat her Se hele brevet til forbrukerministeren om klimagassmerking av mat 48.27 Kb

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Framtiden i våre hender har sendt brev til forbrukerministeren der vi ber om at det settes i gang et arbeid med sikte  på klimagassmerking av matvarer.
pdf  Se hele brevet til forbrukerministeren om klimagassmerking av mat 48.27 Kb pdf

Matvarer er ett av de områdene innenfor vårt private forbruk som gir størst klimagassutslipp. Samtidig er det et område hvor forbruksendringer kan ha stor innvirkning, fordi det er svært stor forskjell i klimagassutslipp mellom ulike varetyper.

Framtiden i våre hender ber derfor om at det settes i gang et arbeid med hensikt på gjennomføring av klimagassmerking av matvarer i Norge. Rent praktisk ønsker vi at klimagassutslippet knyttet til varen trykkes på emballasjen/prisplakat, på samme måte som man i dag angir ingredienssammensetning / næringsinnhold på ferdigvarer og opprinnelsesland på frukt og grønt. Merkingen bør for enkelhets skyld bestå av ett enkelt tall; X kilo CO2-ekv. pr kilo/liter vare.

Klimavennlig = helsevennlig
Et klimavennlig kosthold består primært av mindre (rødt) kjøtt, ost, melk/melkefett og flyimporterte matvarer, og kan bestå av tilsvarende mer frukt og grønnsaker, fisk og vann som drikke. En endring av kostholdet i klimavennlig retning vil således være i tråd med statens kostholdsråd, og over tid kunne merkes på forbedringer i folkehelsen.

Framtiden i våre hender håper derfor at helsemyndighetene støtter et slikt initiativ, og at man kan få til et samarbeid med andre miljø- og forbrukerorganisasjoner om initiativet.

pdf  Se hele brevet til forbrukerministeren om klimagassmerking av mat her 48.27 Kb

pdf  Se vårt faktaark om klimagassutslipp fra forbruk her.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -