Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slavearbeidere i Burma får klagerett

Militærregimet i Burma har gitt litt etter i den årelange striden med Den internasjonale arbeidsorganisasjonen, ILO, om slavearbeid.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Militærregimet i Burma har gitt litt etter i den årelange striden med Den internasjonale arbeidsorganisasjonen, ILO, om slavearbeid.
(Publisert 28.02.2007)

Ofre for slavearbeid skal heretter få rett til å levere klager til ILOs kontor i Rangoon. Regimet skal også ha gitt garantier for at ingen som klager vil bli utsatt for represalier, skriver nettstedet Fri Fagbevegelse.

ILO har i årevis forsøkt å presse regimet i Burma til å respektere det internasjonale forbudet mot slavearbeid. I november i fjor truet ILO med å bringe saken innfor Den internasjonale domstolen i Haag.

– Dette er en meget positiv utvikling. For første gang får ofre for slavearbeid et sted å klage til, og de får en viss trygghet for at de ikke vil bli utsatt for represalier, sier ILOs representant i Rangoon, Richard Horsey til avisen The Irrawaddy.

Men Fri Fagbevegelse refererer også til den burmesiske advokaten og arbeideraktivisten Aye Mint som frykter at avtalen vil ha liten effekt ut over på landsbygda.

(Pia A. Gaarder/Norwatch)

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!