Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Streik ved norsk laksebedrift i Chile

300 ansatte ved en norskeid bedrift for laksefiletering i Sør-Chile har vært i streik siden natt til mandag. Arbeiderne ved Mainstream-bedriften krever økte lønninger og bedrete arbeidsforhold.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
300 ansatte ved en norskeid bedrift for laksefiletering i Sør-Chile har vært i streik siden natt til mandag. Arbeiderne ved Mainstream-bedriften krever økte lønninger og bedrete arbeidsforhold.
Les også: Laksestreiken avblåst

Av Erik Hagen
Norwatch   

Rundt 300 lokalt ansatte ved en Mainstream-fabrikk i Sør-Chile har denne uken gått ut i streik. Mainstream eies av det norske Cermaq, som igjen er 43 % eid av den norske stat. Mainstream har ved gjentatte anledninger blitt kritisert for dårlig sikkerhet, miljøødeleggelser og elendige arbeidsforhold ved sine anlegg.

-Vi gjennomfører denne streiken på grunn av urettmessige kutt i lønnsutbetalinger, mangel på overtidsbetaling, lavere bonusordninger i forhold til andre selskaper, lange arbeidsdager og på grunn av mellomsjefenes autoritære og grove oppførsel, sier William Rebolledo, lederen i fagforeningen i fabrikken, til Ecoceanos News.

Det aktuelle anlegget for laksefiletering ligger i den chilenske byen Calbuco, og eksporterer mesteparten av sine produkter til markedet i USA.

Norwatch har tidligere skrevet om både arbeidskonflikter og om bøter for overproduksjon ved ulike Mainstream-anlegg i Chile.

Norwatch har forsøkt å få kommentar fra konsernleder i Cermaq, Geir Isaksen, men venter på svar.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!