Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Norsk overvåkningsutstyr til Guantánamo

Det norske selskapet DynaPel har levert videoovervåkningsutstyr til den amerikanske fangeleiren Guantánamo. Konsernsjef Idar Vollvik skulle gjerne unngått leveransen.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det norske selskapet DynaPel har levert videoovervåkningsutstyr til den amerikanske fangeleiren Guantánamo. Konsernsjef Idar Vollvik skulle gjerne unngått leveransen.

Av Erik Hagen
Norwatch

Ifølge NRK har DynaPel levert 25 avanserte databokser, kalt Steady Eye, til den omstridte amerikanske fangeleiren, der terrormistenkte forvares uten rettergang. De avanserte kameraene gjør det mulig å se detaljer på svært lang avstand.

I årsrapporter og i et børsprospekt skriver DynaPel at USAs militære er blant de viktigste partnerne. Det norske selskapet samarbeider med andre leverandører til det amerikanske forsvaret.

Men konsernsjef i DynaPel, Idar Vollvik, sier til NRK at han skulle ønske at selskapets utstyr aldri hadde endt opp i fangeleiren på Guantánamo.

- Det er klart fra min og vår side at dette ikke er en ønskelig referanse for DynaPel, sier Vollvik til NRK.

- Vi har ikke hatt kontroll på denne leveransen. Det er rett og slett umulig. Vi er et lite produksjonsselskap i oppstarten, som har distributører som har blant andre forsvaret i USA som kunde. Vi kan gjerne fortelle dem at det ikke er ønskelig at de leverer vårt utstyr, men det vil de nok neppe ta hensyn til. De har jo kjøpt utstyret til sitt lager, og hvor det havner har vi ikke kontroll med, sier Vollvik.

Les mer på NRK.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -