Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Cabincruisere fyller avgiftsfritt

Framtiden i våre hender vil tette smutthull.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Framtiden i våre hender vil tette smutthull.

Store fritidsbåter kjører på diesel. Båtdiesel er avgiftsfritt. De større båtene med innenbords motor går gjerne på diesel, mens båter med utenbordsmotor går på bensin. Det betyr at drivstoff til store og kraftige dieselmotorer, som spyr ut klimagasser, NOx og partikler, er fritatt for avgifter, mens bensindrevne båter som ofte har mindre kraftige motorer og forurenser mindre må betale avgiftsbelagt bensin. Når Idar Vollvik fyller opp sin 74 fots Fairline med 5800 liter diesel sparer han 17.000 kroner. Vollvik synes avgiftene bør justeres slik at det blir dyrere å bruke store båter.
        -Jeg bryr meg ikke så mye om dieselprisen, men om det er slik at småbåteiere betaler mer i drivstoffavgift enn meg synes jeg avgiftene må justeres så de blir mer rettferdige, sier Vollvik til Dagsavisen.

Miljøvennlige valg må lønne seg

Politikerne pleier å si at den som forurenser skal betale for seg. For båteiere gjelder tydeligvis ikke dette. Da blir du belønnet for å velge stor båt, som er mest  forurensende. Hvis vi skal få nordmenn til å gjøre mer miljøvennlig valg er det viktig at det lønner seg å velge miljøvennlig og at det er dyrt å forurense.

Krever at avgiftssmutthull tettes

Framtiden i våre hender krever at avgiftssmutthullet på båtdiesel tettes til neste båtsesong og at drivstoffavgiftene på båtdiesel heves til samme nivå som drivstoffavgiftene på bensin.

Tidligere finansminister Foss svarte i brev til Framtiden i våre hender at de ikke ville gjøre noe med saken den gang de satt i regjering. Nå håper vi Kristin Halvorsen og den rødgrønne regjeringen vil tette smutthullet. pdf Les brev sendt Kristin Halvorsen.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!