Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

SS Norway-gift dumpes i India

Det kjente norske cruiseskipet SS Norway er nå i ferd med å taues til en indisk strand for å bli hugget opp. Skipet inneholder mer enn tusen tonn dødelig asbest.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det kjente norske cruiseskipet SS Norway er nå i ferd med å taues til en indisk strand for å bli hugget opp. Skipet inneholder mer enn tusen tonn dødelig asbest.


Av Erik Hagen
Norwatch

Som Norwatch skrev tidligere i år, har myndighetene i Bangladesh allerede nektet å ta imot det norske vraket . Grunnen var at Bangladesh ikke har kapasitet til å håndtere giftstoffene på en forsvarlig måte. Ifølge Greenpeace, skal heller ikke India være i stand til å gjennomføre en sikker skroting av skipet.

- Indiske myndigheter har et enormt ansvar for å gjøre som Bangladesh gjorde for noen måneder siden, og si nei til SS Norway. Fordi India ikke kan håndtere det, og fordi det er forbudt i henhold til internasjonale konvensjoner, sier kampanjeleder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge til TV2 Nyhetene.

De siste månedene har fartøyet, som i flere tiår var verdens største cruiseskip, ligget i Sør-Asia og ventet på å bli skrotet. Greenpeace ber nå norske myndigheter om å gripe inn for å hindre at skipet hugges opp uten å ha blitt renset for giftstoffene ombord.

- Dette er miljøkriminalitet. Det er veldig alvorlig at et så stort skip, fullt av asbest og andremiljøgifter er på vei til en helt ubeskyttet indisk strand for å skrapes, stikk i strid med alle internasjonale lover, regler og retningslinjer, sier Gulowsen ifølge Nettavisen.


Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!