Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

- Urimelige påstander om kartellvirksomhet

– At vi skal ha medvirket i kartell- og monopolvirksomhet er en urimelig påstand, sier kommunikasjonsdirektør Hanne Aaberg til Norwatch. Norske Skogs markedsandel i India er bare på 4,9 prosent.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
– At vi skal ha medvirket i kartell- og monopolvirksomhet er en urimelig påstand, sier kommunikasjonsdirektør Hanne Aaberg til Norwatch. Norske Skogs markedsandel i India er bare på 4,9 prosent.


Av Erik Hagen
Norwatch

Norske Skog stiller seg svært kritisk til de alvorlige beskyldningene fra den indiske parlamentarikeren og forleggeren Gireesh Kumar Sanghi om at selskapet har deltatt i kartellvirksomhet for å presse opp prisene på papir i India.

Enorm vekst
Aaberg understreker overfor Norwatch at faktaene som ligger til grunn for Sanghis beskyldninger er helt feilaktige. Hun forklarer at prisveksten som har funnet sted i India skyldes naturlige markedssvinginger.

– I India steg prisene med 11,7 prosent siste året, mens tilsvarende prisvekst i USA var 12,9, og disse markedene henger tett sammen, sier Aaberg til Norwatch. 

– Husk også at det er en ekstrem vekstsituasjon i India. Bare i løpet av fjoråret var det en vekst i etterspørselen i papir på hele 21 prosent, sier hun.

Aaberg forklarer at Norske Skogs referansepris på avispapir i India er 670 dollar pr tonn, mens den i USA er på 655 dollar.

Ingen kartellvirksomhet
Aaberg viser til at anklagene om monopoltilstander først og fremst er rettet mot agenten i India, ikke mot Norske Skog.

– Vi har bare 4,9 prosent av markedet i India, sier hun.

Aaberg sier det er veldig vanlig at salgsagenter representerer flere selgere samtidig, og at agentene på den måten kan garantere en jevn tilførsel av avispapir ut til kundene i importlandet.


Sist oppdatert: 24.03.06 kl.16:53

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -