Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

- Urimelige påstander om kartellvirksomhet

– At vi skal ha medvirket i kartell- og monopolvirksomhet er en urimelig påstand, sier kommunikasjonsdirektør Hanne Aaberg til Norwatch. Norske Skogs markedsandel i India er bare på 4,9 prosent.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
– At vi skal ha medvirket i kartell- og monopolvirksomhet er en urimelig påstand, sier kommunikasjonsdirektør Hanne Aaberg til Norwatch. Norske Skogs markedsandel i India er bare på 4,9 prosent.


Av Erik Hagen
Norwatch

Norske Skog stiller seg svært kritisk til de alvorlige beskyldningene fra den indiske parlamentarikeren og forleggeren Gireesh Kumar Sanghi om at selskapet har deltatt i kartellvirksomhet for å presse opp prisene på papir i India.

Enorm vekst
Aaberg understreker overfor Norwatch at faktaene som ligger til grunn for Sanghis beskyldninger er helt feilaktige. Hun forklarer at prisveksten som har funnet sted i India skyldes naturlige markedssvinginger.

– I India steg prisene med 11,7 prosent siste året, mens tilsvarende prisvekst i USA var 12,9, og disse markedene henger tett sammen, sier Aaberg til Norwatch. 

– Husk også at det er en ekstrem vekstsituasjon i India. Bare i løpet av fjoråret var det en vekst i etterspørselen i papir på hele 21 prosent, sier hun.

Aaberg forklarer at Norske Skogs referansepris på avispapir i India er 670 dollar pr tonn, mens den i USA er på 655 dollar.

Ingen kartellvirksomhet
Aaberg viser til at anklagene om monopoltilstander først og fremst er rettet mot agenten i India, ikke mot Norske Skog.

– Vi har bare 4,9 prosent av markedet i India, sier hun.

Aaberg sier det er veldig vanlig at salgsagenter representerer flere selgere samtidig, og at agentene på den måten kan garantere en jevn tilførsel av avispapir ut til kundene i importlandet.


Sist oppdatert: 24.03.06 kl.16:53

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!