Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

- Jukset seg fra kontrakt i Egypt

Det norske selskapet Nordic Engineering Resource Group (NERG) mistet denne uken en lukrativ kontrakt med egyptiske luftfartsmyndigheter etter å ha forsøkt å jukse seg til kontrakten, skriver den egyptiske avisen Al Ahram.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Det norske selskapet Nordic Engineering Resource Group (NERG) mistet denne uken en lukrativ kontrakt med egyptiske luftfartsmyndigheter etter å ha forsøkt å jukse seg til kontrakten, skriver den egyptiske avisen Al Ahram.


Av Erik Hagen
Norwatch

NERG hadde presentert det beste forslaget, men skal ha tapt anbudsrunden etter å ha blitt avslørt i juks. Prosjektet med å bygge ut sikkerhetssystemet til åtte egyptiske flyplasser tilfalt dermed amerikanske Global SITA INC.

33 % av det norske selskapet eies av Aviaplan AS, som var arkitektene bak Oslo Lufthavn Gardermoen.

Avslo forslaget
– Vi avslo det beste forslaget etter å ha oppdaget at selskapet hadde jukset med noen av dokumentene de hadde presentert, sa Ibrahim Mannaa, leder av Egyptian Holding Company for Airports and Air Navigation, på en pressekonferanse denne uken. Det skriver den egyptiske ukeavisa Al-Ahram torsdag.

En annen viktig grunn skal ha vært forbindelsene mellom nordmennene og deres tidligere partner i Egypt, britiske Malicorp. Det britiske selskapet havnet i sentrum av en skandale i august måned, da fem av deres aksjonærer, samt fem ledende byråkrater i det egyptiske luftfartsverket, ble tiltalt for korrupsjon. Mistanken grunner i uregelmessigheter fra utbyggingen av en flyplass på Sinai. Kontrakten ble tildelt et samarbeid mellom Malicorp og nordmennene i NERG i 1999.

– Bare tull
Daglig leder i Nordic Engineering Resource Group, Trond Nordeng, sier han er svært forbauset over at anbudet gikk til det amerikanske selskapet når Norwatch ringer ham fredag.

– Vi hadde fått muntlig bekreftelse på at vi hadde det beste tekniske og finansielle tilbudet.

Nordeng undrer seg over hva slags juksing luftfartsmyndighetene viser til, og mener anklagene er grunnløse.

– Jeg lurer på hva slags dokumenter man kan forfalske i en anbudsrunde. Det er jo helt håpløst, sier Nordeng til Norwatch.

Han forklarer at forbindelsen til Malicorp var svært begrenset, og det ikke fantes noen forbindelse til britenes aksjonærer, slik det påståes i pressen. NERG skal i stedet kun ha fungert som en underleverandør for en liten del av prosjektet.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!